Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slutter i Bydrift

Paul Guldstrand slutter som administrerende direktør i Bydrift. Han blir i stillingen ut januar neste år. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Slutter i Bydrift

Paul Guldstrand har sagt opp som direktør i Bydrift. Styret har allerede begynt arbeidet med å finne en arvtaker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det har ingenting med jobben i Bydrift å gjøre, og det er med tungt hjerte jeg forlater organisasjonen. Men den er blitt såpass selvgående at jeg tror de som jobber her skal klare å løse de utfordringene som ligger foran oss, sier Paul Guldstrand.
Han sier opp fordi kona ikke har funnet seg noen jobb i Longyearbyen, en problemstilling Guldstrand mener er viktig å ta tak i på generelt grunnlag.
– En av de store utfordringene på Svalbard er ektefellesituasjonen og hvordan man kan øke arbeidsmulighetene utover det å stå i en bar eller kjøre drosje. Det er lett få seg en deltidsjobb, men da må man jobbe kvelder, netter og helger, og ikke alle har forutsetninger for eller trives med det, sier han.

Omfattende prosess
Guldstrand har bare vært i stillingen i drøyt ett år. Etter at Endre Hoflandsdal sa opp i mai 2005, fungerte Amund Solend som administrerende direktør i daværende Svalbard Samfunnsdrift (SSD) fram til juni i fjor. Det måtte to runder med jobbutlysing til før styret fant en de var tilfreds med. Nå slutter også han.
– Det har vært litt utskifting, men det er det også generelt i Svalbard-samfunnet, sier styreleder i Bydrift, Vegard Gjerde.
– Hva vil dette få å si for stabiliteten i selskapet?
– Jeg tror ikke det får så mye å si, for vi har fått en velfungerende organisasjon på plass som er tilpasset de faktiske oppgavene. Men vi må jo ha en leder som trekker i tråder.
– Hvor dyrt blir det å måtte ansette en ny person igjen?
– Vi gjorde det på billigste måte forrige gang, ved å ikke sette rekrutteringsprosessen bort til et byrå. Vi legger opp til det samme nå, for å slippe de store omkostningene, sier Gjerde.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!