Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slutter i Bydrift

Paul Guldstrand slutter som administrerende direktør i Bydrift. Han blir i stillingen ut januar neste år. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Slutter i Bydrift

Paul Guldstrand har sagt opp som direktør i Bydrift. Styret har allerede begynt arbeidet med å finne en arvtaker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det har ingenting med jobben i Bydrift å gjøre, og det er med tungt hjerte jeg forlater organisasjonen. Men den er blitt såpass selvgående at jeg tror de som jobber her skal klare å løse de utfordringene som ligger foran oss, sier Paul Guldstrand.
Han sier opp fordi kona ikke har funnet seg noen jobb i Longyearbyen, en problemstilling Guldstrand mener er viktig å ta tak i på generelt grunnlag.
– En av de store utfordringene på Svalbard er ektefellesituasjonen og hvordan man kan øke arbeidsmulighetene utover det å stå i en bar eller kjøre drosje. Det er lett få seg en deltidsjobb, men da må man jobbe kvelder, netter og helger, og ikke alle har forutsetninger for eller trives med det, sier han.

Omfattende prosess
Guldstrand har bare vært i stillingen i drøyt ett år. Etter at Endre Hoflandsdal sa opp i mai 2005, fungerte Amund Solend som administrerende direktør i daværende Svalbard Samfunnsdrift (SSD) fram til juni i fjor. Det måtte to runder med jobbutlysing til før styret fant en de var tilfreds med. Nå slutter også han.
– Det har vært litt utskifting, men det er det også generelt i Svalbard-samfunnet, sier styreleder i Bydrift, Vegard Gjerde.
– Hva vil dette få å si for stabiliteten i selskapet?
– Jeg tror ikke det får så mye å si, for vi har fått en velfungerende organisasjon på plass som er tilpasset de faktiske oppgavene. Men vi må jo ha en leder som trekker i tråder.
– Hvor dyrt blir det å måtte ansette en ny person igjen?
– Vi gjorde det på billigste måte forrige gang, ved å ikke sette rekrutteringsprosessen bort til et byrå. Vi legger opp til det samme nå, for å slippe de store omkostningene, sier Gjerde.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!