Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slutter å fly til Svalbard

 

Slutter å fly til Svalbard

Flyselskapet Norwegian kommer ikke til å sette opp fly til Longyearbyen neste sesong.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det gikk tregt med salget av billetter, og det var tungt for oss å få ruten til Svalbard til gå rundt, sier salgssjef i Norwegian, Lars Sande.
Denne uka ble det klart at Norwegian ikke kommer til å fly til Longyearbyen sommersesongen 2009.

Samarbeid
– Det er ikke lett når vi ikke får til et samarbeid med reiselivsoperatørene. Vi ønsket å få solgt billetter som en del av en pakke, sier Sande.
– Det er alltid ønskelig med to selskap for konkurransens skyld, men samarbeidet med Norwegian har ikke vært så godt, sier Trygve Steen, administrerende direktør i Spitsbergen Travel.
Han avviser at selskapet ikke har ønsket å samarbeide med Norwegian, men sier at Norwegians ruter med nattfly var vanskelig å passe inn i turopplegg.
– Så langt har vi ingen problemer med å få tak i flybilletter, men jeg tror det er drop in–markedet som kommer til å bli rammet hardest når Norwegian slutter å fly, mener Steen.

Prisnivået opp
– Forsvinner konkurransen går prisnivået opp. Jeg er sikker på at dette kommer til å gå utover besøkstallene våre, sier Unni Myklevoll, leder i Svalbard Reiseliv.
Hun mener at både turister, fastboende og besøkende rammes av at prisene går opp, og at det blir færre billetter å oppdrive. Myklevoll mener Norwegians ubesluttsomhet rammer spesielt hardt fordi Svalbard er et reisemål de færreste velger på sparket.
– Det blir vanskelig å forholde seg til døgnflueselskap som Norwegian, mener Myklevoll.

Frykter fulle fly
Leder i Svalbard Næringsforening, Karin Mella, er skuffet over nyheten.
– Nå håper jeg SAS legger om og tenker service overfor oss som bor på Svalbard, sier Mella.
Hun er livredd for at dette fører til lignende tilstander som i september, da det var fulle fly fra Longyearbyen ti dager på rad.

Les også:
Vil ha Norwegian tilbake
Norwegian til Svalbard
Smekkfulle fly

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!