Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slo ut to tenner på Ispallen

Ispallen er neste gruve for Store Norske, etter Lunckefjellet og randsonen i Svea er tømt. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Slo ut to tenner på Ispallen

Arbeidsuhell under kull-leting.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.04.2014 kl 16:06

Natt til søndag sendte Sysselmannen ut Super Puma-helikopteret for å hente en mann etter et arbeidsuhell på Ispallen, like øst for Svea.

Mannen jobbet med en tang da uhellet skjedde. Det han holdt i glapp, og tanga spratt opp i munnen hans. Det førte til at han mistet to tenner og fikk en spjæret leppe.

Mannen ble hentet litt før klokken seks søndag morgen, og ble senere på dagen satt på fly til fastlandet for å dra til tannlegen.

Mannen er ansatt i Arctic Drilling, som driver med prospektering på vegne av Store Norske på det som gruveselskapet ønsker skal bli den neste gruva etter Lunckefjellet og randsonen i Svea er tømt.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!