Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slo ut to tenner på Ispallen

Ispallen er neste gruve for Store Norske, etter Lunckefjellet og randsonen i Svea er tømt. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Slo ut to tenner på Ispallen

Arbeidsuhell under kull-leting.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.04.2014 kl 16:06

Natt til søndag sendte Sysselmannen ut Super Puma-helikopteret for å hente en mann etter et arbeidsuhell på Ispallen, like øst for Svea.

Mannen jobbet med en tang da uhellet skjedde. Det han holdt i glapp, og tanga spratt opp i munnen hans. Det førte til at han mistet to tenner og fikk en spjæret leppe.

Mannen ble hentet litt før klokken seks søndag morgen, og ble senere på dagen satt på fly til fastlandet for å dra til tannlegen.

Mannen er ansatt i Arctic Drilling, som driver med prospektering på vegne av Store Norske på det som gruveselskapet ønsker skal bli den neste gruva etter Lunckefjellet og randsonen i Svea er tømt.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!