Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slo ut to tenner på Ispallen

Ispallen er neste gruve for Store Norske, etter Lunckefjellet og randsonen i Svea er tømt. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Slo ut to tenner på Ispallen

Arbeidsuhell under kull-leting.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.04.2014 kl 16:06

Natt til søndag sendte Sysselmannen ut Super Puma-helikopteret for å hente en mann etter et arbeidsuhell på Ispallen, like øst for Svea.

Mannen jobbet med en tang da uhellet skjedde. Det han holdt i glapp, og tanga spratt opp i munnen hans. Det førte til at han mistet to tenner og fikk en spjæret leppe.

Mannen ble hentet litt før klokken seks søndag morgen, og ble senere på dagen satt på fly til fastlandet for å dra til tannlegen.

Mannen er ansatt i Arctic Drilling, som driver med prospektering på vegne av Store Norske på det som gruveselskapet ønsker skal bli den neste gruva etter Lunckefjellet og randsonen i Svea er tømt.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!