Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slo løs tann på turist

Sysselmannen måtte rydde opp i en voldssak natt til søndag. En tilreisende mann fikk tannskader i en tildragelse med en fastboende mann i 40-årene. FOTO: Anders Fjellestad

Slo løs tann på turist

En fastboende mann i 30-årene er siktet for legemsfornærmelse med skadefølge etter en voldsepisode natt til søndag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2014 kl 15:09

Klokka halv fire natt til søndag fikk Sysselmannen melding om en voldsepisode ved Huset i Longyearbyen. Tildragelsen skjedde etter stengetid.

– Så vidt vi har brakt på det rene skjedde voldsepisoden mens folk ventet på drosje. Det har ikke vært noen god køkultur. Da en tilreisende person satte seg inn i ei drosje, ble han tildelt et slag av en fastboende mann, forteller sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

De to som var involvert i tildragelsen hadde ingen tidligere kjennskap til hverandre. De har ikke snakket sammen tidligere på kvelden. Fornærmede, som er en mann i 40-årene, skal ha fått skade på ei tann. Sysselmannen har snakket med begge involverte i løpet av natten, og skal ta noen flere avhør søndag.

Siden episoden endte med skadefølge for fornærmede, blir den ikke gjort opp med et forelegg. Når etterforskingen er avsluttet, blir den sendt til rettsapparatet for behandling.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!