Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slitt gulv gir sommerstengt

Forrige uke var styret i Kultur- og fritidsforetaket på omvising i kulturhuset. Der fikk de se gulvet som nå skal skiftes ut. FOTO: Anders Fjellestad

Slitt gulv gir sommerstengt

Parketten i kinosalen skal skiftes ut, dermed blir det ingen forestillinger i sommer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.06.2012 kl 08:00

I årets fire første måneder hadde Longyearbyen kino et skuffende besøkstall. Inntektene er 120.000 kroner, 30 prosent under budsjett. Nå skal gulvet i kinoen skiftes ut. Det gir stengt kino fra 1. juli til 5. august, og da forverres den økonomiske situasjonen.

Få kassasuksesser

– Hovedårsaken til inntektsreduksjonen er mangel på virkelig store filmer og kassasuksesser, sier kulturkonsulent Roger Zahl Ødegård og legger til:

– Dette er en del av en nasjonal trend. Resten av bransjen har hittil opplevd et inntektsfall på rundt 40 prosent. I tillegg var kulturhuset helt nytt i fjor, nå har «nyhetens interesse» lagt seg. Det kan også gi utslag i besøkstallet, sier han.

Slitt gulv

Det har gått halvannet år siden kulturhuset ble åpnet med brask og bram, men allerede nå må gulvet på scenen og under amfiet skiftes ut.

– Hovedårsaken er at lakken som ble benyttet har sluppet taket i parketten under, sier Ødegård.

Parkettleverandøren har bestemt seg for å skifte ut hele parketten i hovedsalen, og dette arbeidet skal gjøres i sommer.

– Vi har valgt denne perioden, siden det er minst aktivitet her i huset om sommeren, sier Ødegård.

Mer om saken i Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!