Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slipper Svalbard-plata mandag

 

Slipper Svalbard-plata mandag

CC Cowboys kommer mandag med plata «På Svalbard uten strøm». Vokalist Magnus Grønneberg er veldig fornøyd med resultatet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Mandag slippes det ferske livealbumet til CC Cowboys, som ble spilt inn i kinosalen på Huset i mars. I tillegg har bandet laget en 30 minutter lang DVD fra hele oppholdet på Svalbard, med opptak fra konserten og fra dagene før og etter.
– Det er blitt veldig dokumentarisk og dogmeaktig og lite jålete. Man må ta albumet for det det er, det er ikke pusset og filt på, sier vokalist Magnus Grønneberg.

Mye fyll
Bandet stilte med egne musikere og blant annet en cellist for anledningen, og brukte tre lokale korister. To kvelder på rad hadde de konsert på Huset, som nå er satt sammen til ett livealbum.
– Det var mye spenning rundt musikerne, for mange av oss hadde ikke truffet hverandre eller øvd sammen før. Det ble en spennende og organisk ting som fungerte veldig bra, sier Grønneberg.
Han synes det var stor forskjell på de to konsertene.
– Jeg ble litt skremt den første kvelden fordi det var mye fyll. Lørdag var det en annen type feeling, som var sartere, der folk satt mer rolig. Men det var en sinnssyk stemning da også, sier Grønneberg.
Utdrag fra begge kveldene er likevel med på plata, som består av 17 låter fra Svalbard og to studioinnspillinger.
– «Tilgivelsens kunst» er spilt inn i studio, for den rakk jeg ikke å bli ferdig med. Også er det med en duett med Ole Paus.

Et spesielt sted
Han synes resultatet er blitt veldig bra og er glad han valgte å legge innspillingen til Svalbard.
– Det er en stor og flott ting vi kommer med og mye musikk. Konklusjonen er at det er en oppriktig og fin plate. Svalbard er spesielt for folk, og det er få som har vært der. Jeg er veldig glad vi spilte inn plata der, og med det inviterer vi folk til Svalbard, sier han.
Ifølge Grønneberg kunne det like gjerne skjedd at innspillingen ble gjort et annet sted i Norge.
– Ideen om å dra til Svalbard fikk jeg for tre-fire år siden, og underveis vurderte jeg å droppe det og heller spille inn et livealbum i et kulturhus et annet sted i Norge. Det ville forenkle logistikken og gjøre det billigere. Men selskapet ville at vi skulle dra til Svalbard, sier Grønneberg.

Sterke inntrykk
Egentlig skulle plata allerede ha vært ute i butikkene, men på grunn av en produksjonsfeil ble den en uke forsinket. Grønneberg forteller at han ikke har hørt så mye på plata etter at den ble mikset, men at han sitter igjen med sterke inntrykk fra Svalbard.
– Vi hadde det veldig fint, og jeg drømte lenge etterpå at jeg var på Svalbard. Det er en ytterkant på kloden, som gjorde sterkt inntrykk, sier han.
Dokumentaren fra dagene på Svalbard skal vises på NRK i løpet av november. Bandet skal ut på turné over hele Norge og gjøre 13 konserter på 17 dager. Men tilbake til Svalbard kommer de ikke med det første.
– Vi har ikke noen planer om det. I så fall blir det i mars eller april når sola er tilbake. Men dere har jo allerede hatt oss, sier Grønneberg.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!