Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slipper Svalbard-plata mandag

 

Slipper Svalbard-plata mandag

CC Cowboys kommer mandag med plata «På Svalbard uten strøm». Vokalist Magnus Grønneberg er veldig fornøyd med resultatet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Mandag slippes det ferske livealbumet til CC Cowboys, som ble spilt inn i kinosalen på Huset i mars. I tillegg har bandet laget en 30 minutter lang DVD fra hele oppholdet på Svalbard, med opptak fra konserten og fra dagene før og etter.
– Det er blitt veldig dokumentarisk og dogmeaktig og lite jålete. Man må ta albumet for det det er, det er ikke pusset og filt på, sier vokalist Magnus Grønneberg.

Mye fyll
Bandet stilte med egne musikere og blant annet en cellist for anledningen, og brukte tre lokale korister. To kvelder på rad hadde de konsert på Huset, som nå er satt sammen til ett livealbum.
– Det var mye spenning rundt musikerne, for mange av oss hadde ikke truffet hverandre eller øvd sammen før. Det ble en spennende og organisk ting som fungerte veldig bra, sier Grønneberg.
Han synes det var stor forskjell på de to konsertene.
– Jeg ble litt skremt den første kvelden fordi det var mye fyll. Lørdag var det en annen type feeling, som var sartere, der folk satt mer rolig. Men det var en sinnssyk stemning da også, sier Grønneberg.
Utdrag fra begge kveldene er likevel med på plata, som består av 17 låter fra Svalbard og to studioinnspillinger.
– «Tilgivelsens kunst» er spilt inn i studio, for den rakk jeg ikke å bli ferdig med. Også er det med en duett med Ole Paus.

Et spesielt sted
Han synes resultatet er blitt veldig bra og er glad han valgte å legge innspillingen til Svalbard.
– Det er en stor og flott ting vi kommer med og mye musikk. Konklusjonen er at det er en oppriktig og fin plate. Svalbard er spesielt for folk, og det er få som har vært der. Jeg er veldig glad vi spilte inn plata der, og med det inviterer vi folk til Svalbard, sier han.
Ifølge Grønneberg kunne det like gjerne skjedd at innspillingen ble gjort et annet sted i Norge.
– Ideen om å dra til Svalbard fikk jeg for tre-fire år siden, og underveis vurderte jeg å droppe det og heller spille inn et livealbum i et kulturhus et annet sted i Norge. Det ville forenkle logistikken og gjøre det billigere. Men selskapet ville at vi skulle dra til Svalbard, sier Grønneberg.

Sterke inntrykk
Egentlig skulle plata allerede ha vært ute i butikkene, men på grunn av en produksjonsfeil ble den en uke forsinket. Grønneberg forteller at han ikke har hørt så mye på plata etter at den ble mikset, men at han sitter igjen med sterke inntrykk fra Svalbard.
– Vi hadde det veldig fint, og jeg drømte lenge etterpå at jeg var på Svalbard. Det er en ytterkant på kloden, som gjorde sterkt inntrykk, sier han.
Dokumentaren fra dagene på Svalbard skal vises på NRK i løpet av november. Bandet skal ut på turné over hele Norge og gjøre 13 konserter på 17 dager. Men tilbake til Svalbard kommer de ikke med det første.
– Vi har ikke noen planer om det. I så fall blir det i mars eller april når sola er tilbake. Men dere har jo allerede hatt oss, sier Grønneberg.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!