Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slipper med en advarsel

Murdoch-hullet ligger sørøst for inngangen til Fuhrmeisterdalen, også kalt Murdoch. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Slipper med en advarsel

Guiden som i april førte et skuterfølge rett i Murdoch-hullet i Tempelfjorden er ilagt en såkalt påtaleunnlatelse for uaktsomt å ha overtrådt turistforskriften for Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.05.2011 kl 08:29

Det betyr i praksis at guiden får en advarsel, og at det ikke reises noen tiltale.

Guiden, som er en mann i 30-årene og jobber for Basecamp, kjørte rett i Murdoch-hullet 18. april i år med et følge på seks skutere. Tre personer havnet i vannet, men de kom seg opp igjen etter kort tid. De to skuterne de satt på forsvant imidlertid i havet. Følget hadde overnattet på «Noorderlicht» og skulle svinge en tur bort til Von Postbreen før de kjørte tilbake til Longyearbyen. 

Heldig utfall

Sysselmannen begrunner påtaleunnlatelsen med at hendelsen hadde et heldig utfall, med kun materielle tap. Det er ikke satt særlige vilkår for påtaleunnlatelsen. Sysselmannen skriver på sin nettside at det er turistforskriftens paragraf 5 som er overtrådt, ved at guiden har opptrådt uaktsomt i forhold til å ivareta deltakernes sikkerhet. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!