Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slik blir samarbeidet i lokalstyret

 

Slik blir samarbeidet i lokalstyret

Alle partiene i lokalstyret blir representert i de ulike utvalgene og foretakene. Kjell Mork (Ap) og Heinrich Eggenfellner (H) fortsetter som lokalstyreleder og -nestleder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter noen uker med drakamp er det nå klart hvordan representantene i det kommende lokalstyret vil bli fordelt. Kjell Mork fortsetter som leder, med Heinrich Eggenfellner som nestleder. Disse blir også leder og nestleder i Administrasjonsutvalget (AU). AU vil i tillegg bestå av Anita Johansen (Ap), Trude Wang (Ap) og Eystein Markusson (TF), og hvert parti har egne varamannslister.

TF godt representert
I Oppvekstforetaket blir Trude Wang leder, og Geir Hekne (H) nestleder. I Kultur- og fritidsforetaket fortsetter Gustav Halsvik (Ap) som leder, og Kristin Furu Grøtting (TF) blir nestleder. I Miljø- og næringsutvalget blir Anita Johansen leder, og Jan Sverre Sivertsen (H) nestleder. TF får to medlemmer i dette utvalget, som er ett mer enn valgresultatet skulle tilsi.
Svalbardlista, som har én representant, Jon Sandmo, får blant annet diverse varamannsplasser.
– Det kan bli mer, for det er noen råd og utvalg som ennå ikke er på plass, sier Kjell Mork.

Godt utgangspunkt
Robert Hermansen (Ap) blir leder av kontrollutvalget, noe som innebærer at han ikke kan sitte i utvalg som har bevilgende myndighet.
Kjell Mork er fornøyd med fordelingen av representanter.
– Dette er et godt utgangspunkt, for det signaliserer at vi har en felles start og er enige om dette. Samtidig er det et signal oppover om at vi ikke er et splittet lokalstyre men starter med felles interesse, sier Mork.
Lokalstyret skal konstitueres neste mandag.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!