Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slik blir samarbeidet i lokalstyret

 

Slik blir samarbeidet i lokalstyret

Alle partiene i lokalstyret blir representert i de ulike utvalgene og foretakene. Kjell Mork (Ap) og Heinrich Eggenfellner (H) fortsetter som lokalstyreleder og -nestleder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter noen uker med drakamp er det nå klart hvordan representantene i det kommende lokalstyret vil bli fordelt. Kjell Mork fortsetter som leder, med Heinrich Eggenfellner som nestleder. Disse blir også leder og nestleder i Administrasjonsutvalget (AU). AU vil i tillegg bestå av Anita Johansen (Ap), Trude Wang (Ap) og Eystein Markusson (TF), og hvert parti har egne varamannslister.

TF godt representert
I Oppvekstforetaket blir Trude Wang leder, og Geir Hekne (H) nestleder. I Kultur- og fritidsforetaket fortsetter Gustav Halsvik (Ap) som leder, og Kristin Furu Grøtting (TF) blir nestleder. I Miljø- og næringsutvalget blir Anita Johansen leder, og Jan Sverre Sivertsen (H) nestleder. TF får to medlemmer i dette utvalget, som er ett mer enn valgresultatet skulle tilsi.
Svalbardlista, som har én representant, Jon Sandmo, får blant annet diverse varamannsplasser.
– Det kan bli mer, for det er noen råd og utvalg som ennå ikke er på plass, sier Kjell Mork.

Godt utgangspunkt
Robert Hermansen (Ap) blir leder av kontrollutvalget, noe som innebærer at han ikke kan sitte i utvalg som har bevilgende myndighet.
Kjell Mork er fornøyd med fordelingen av representanter.
– Dette er et godt utgangspunkt, for det signaliserer at vi har en felles start og er enige om dette. Samtidig er det et signal oppover om at vi ikke er et splittet lokalstyre men starter med felles interesse, sier Mork.
Lokalstyret skal konstitueres neste mandag.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!