Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slik blir samarbeidet i lokalstyret

 

Slik blir samarbeidet i lokalstyret

Alle partiene i lokalstyret blir representert i de ulike utvalgene og foretakene. Kjell Mork (Ap) og Heinrich Eggenfellner (H) fortsetter som lokalstyreleder og -nestleder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter noen uker med drakamp er det nå klart hvordan representantene i det kommende lokalstyret vil bli fordelt. Kjell Mork fortsetter som leder, med Heinrich Eggenfellner som nestleder. Disse blir også leder og nestleder i Administrasjonsutvalget (AU). AU vil i tillegg bestå av Anita Johansen (Ap), Trude Wang (Ap) og Eystein Markusson (TF), og hvert parti har egne varamannslister.

TF godt representert
I Oppvekstforetaket blir Trude Wang leder, og Geir Hekne (H) nestleder. I Kultur- og fritidsforetaket fortsetter Gustav Halsvik (Ap) som leder, og Kristin Furu Grøtting (TF) blir nestleder. I Miljø- og næringsutvalget blir Anita Johansen leder, og Jan Sverre Sivertsen (H) nestleder. TF får to medlemmer i dette utvalget, som er ett mer enn valgresultatet skulle tilsi.
Svalbardlista, som har én representant, Jon Sandmo, får blant annet diverse varamannsplasser.
– Det kan bli mer, for det er noen råd og utvalg som ennå ikke er på plass, sier Kjell Mork.

Godt utgangspunkt
Robert Hermansen (Ap) blir leder av kontrollutvalget, noe som innebærer at han ikke kan sitte i utvalg som har bevilgende myndighet.
Kjell Mork er fornøyd med fordelingen av representanter.
– Dette er et godt utgangspunkt, for det signaliserer at vi har en felles start og er enige om dette. Samtidig er det et signal oppover om at vi ikke er et splittet lokalstyre men starter med felles interesse, sier Mork.
Lokalstyret skal konstitueres neste mandag.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!