Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slik blir påskeværet

Påsken begynner med mye vind, men etter hvert roer vinden seg. Her fra Longyearbyen onsdag formiddag. FOTO: Anders Fjellestad

Slik blir påskeværet

Vindfullt og snø i dag, bedre resten av påsken.

Tekst:

Publisert:

Etter en lang periode med stram kulde og nærmest skyfri himmel, kom det rikelig med vind og snø onsdag. Nedbøren og den sterke vinden er heldigvis forbigående.

– Det blir vind i dag og første del av dagen i morgen. Vinden minker utover dagen i morgen, og etter hvert blir det nok litt sol, sier meteorologifullmektig Torgeir Mørk ved Svalbard lufthavn.


Mye oppholdsvær

I hele perioden fra torsdag ettermiddag til mandag melder han delvis skyet og oppholdsvær, men det kommer kanskje litt snødryss lørdag.

– Temperaturen går litt opp i dag, og vi ender vel på 2 kuldegrader. I morgen blir det kaldere, da går vi ned i mellom 10 og 14 kuldegrader, sier han.

Fra torsdag kveld til lørdag vil det blåse opptil frisk bris. Fra lørdag blir det skiftende bris.


Mye vind i dag

– I dag og i morgen har vi opp til liten kuling, og enkelte plasser også sterk kuling. På østkysten vil det ikke være så bra, verken i dag eller i morgen, men etter hvert blir det bra der også, sier Mørk.

I nord er det oppi liten storm enkelte steder.

– Vinden vil minke fra torsdag og utover, også der. Ellers blir det ganske greit vær, men det blir kanskje noe nedbør fra lørdag og utover, sier Mørk.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!