Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slik blir påskeværet

Påsken begynner med mye vind, men etter hvert roer vinden seg. Her fra Longyearbyen onsdag formiddag. FOTO: Anders Fjellestad

Slik blir påskeværet

Vindfullt og snø i dag, bedre resten av påsken.

Tekst:

Publisert:

Etter en lang periode med stram kulde og nærmest skyfri himmel, kom det rikelig med vind og snø onsdag. Nedbøren og den sterke vinden er heldigvis forbigående.

– Det blir vind i dag og første del av dagen i morgen. Vinden minker utover dagen i morgen, og etter hvert blir det nok litt sol, sier meteorologifullmektig Torgeir Mørk ved Svalbard lufthavn.


Mye oppholdsvær

I hele perioden fra torsdag ettermiddag til mandag melder han delvis skyet og oppholdsvær, men det kommer kanskje litt snødryss lørdag.

– Temperaturen går litt opp i dag, og vi ender vel på 2 kuldegrader. I morgen blir det kaldere, da går vi ned i mellom 10 og 14 kuldegrader, sier han.

Fra torsdag kveld til lørdag vil det blåse opptil frisk bris. Fra lørdag blir det skiftende bris.


Mye vind i dag

– I dag og i morgen har vi opp til liten kuling, og enkelte plasser også sterk kuling. På østkysten vil det ikke være så bra, verken i dag eller i morgen, men etter hvert blir det bra der også, sier Mørk.

I nord er det oppi liten storm enkelte steder.

– Vinden vil minke fra torsdag og utover, også der. Ellers blir det ganske greit vær, men det blir kanskje noe nedbør fra lørdag og utover, sier Mørk.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!