Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slik blir påskeværet

Påsken begynner med mye vind, men etter hvert roer vinden seg. Her fra Longyearbyen onsdag formiddag. FOTO: Anders Fjellestad

Slik blir påskeværet

Vindfullt og snø i dag, bedre resten av påsken.

Etter en lang periode med stram kulde og nærmest skyfri himmel, kom det rikelig med vind og snø onsdag. Nedbøren og den sterke vinden er heldigvis forbigående.

– Det blir vind i dag og første del av dagen i morgen. Vinden minker utover dagen i morgen, og etter hvert blir det nok litt sol, sier meteorologifullmektig Torgeir Mørk ved Svalbard lufthavn.


Mye oppholdsvær

I hele perioden fra torsdag ettermiddag til mandag melder han delvis skyet og oppholdsvær, men det kommer kanskje litt snødryss lørdag.

– Temperaturen går litt opp i dag, og vi ender vel på 2 kuldegrader. I morgen blir det kaldere, da går vi ned i mellom 10 og 14 kuldegrader, sier han.

Fra torsdag kveld til lørdag vil det blåse opptil frisk bris. Fra lørdag blir det skiftende bris.


Mye vind i dag

– I dag og i morgen har vi opp til liten kuling, og enkelte plasser også sterk kuling. På østkysten vil det ikke være så bra, verken i dag eller i morgen, men etter hvert blir det bra der også, sier Mørk.

I nord er det oppi liten storm enkelte steder.

– Vinden vil minke fra torsdag og utover, også der. Ellers blir det ganske greit vær, men det blir kanskje noe nedbør fra lørdag og utover, sier Mørk.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!