Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slik blir hotellbyen på Elvesletta

Svalbard International Hotel skal ha både spa-avdeling og skøytebane. FOTO: LPO Arkitekter

Slik blir hotellbyen på Elvesletta

Po Lin Lee skal bygge hotell med spa-avdeling og skøytebane. Ved siden av skal Kroa bygge nye lokaler, trolig i samarbeid med et annet hotell.

Tekst:

Publisert:

Tegningene av de nye hotellene som skal bygges på Elvesletta, er nå klare.

I fjor vår fordelte grunneier Store Norske tre tomter, til tre søkere. På to av tomtene kommer det hoteller. På den tredje skal Kroa bygge nye lokaler.

Skøytebane og spa
En av hotellbyggerne er Po Lin Lee fra Hongkong. Hun fikk tomta som ligger nærmest Sportscenteret.

I slutten av oktober sendte LPO Akritekter inn byggesøknad for hotellet, som har fått navnet Svalbard International Hotel. Det skal bygges i to fløyer. Mellom dem skal det være vinterhage, lekeplass og vannspeil som kan gjøres om til skøytebane på vinteren.

I første etasje skal det være lobby, restaurant, bar, spa-anlegg og rom for pilates og tai chi. I de to øverste etasjene ligger de 64 hotellrommene. På taket er det tenkt bar og takterrasse. På taket skal det også legges solcelle­paneler.

I januar fortalte Lee at hotellet er et ledd i å trekke flere asiatiske turister til Longyearbyen, slik postkassen hun åpnet i Sjøområdet i fjor også er. Hotellet er tegnet av LPO Arkitekter i Longyearbyen, mens deler av interiøret skal designes av Hongkong-baserte arkitekter.

Po Lin Lee er ikke på Svalbard nå, men skriver i en epost til Svalbardposten at hun ikke ønsker å røpe noe mer om hotellet før åpningen. Hun ønsker å holde mest mulig hemmelig, slik at det blir en overraskelse på lik linje med postkassen.

Kroa flytter
Steakers Svalbard AS som driver Kroa, skal bygge nye lokaler til spisestedet på det internasjonale hotellets nabotomt.

– Vi er ikke blitt enige med eierne av Fangstmannshotellet om videre leiekontrakt, og fant ut at det enklere å gjøre det sånn, sier styreleder Ernst Myrbakk i Steakers Svalbard AS.

Han forteller at de først hadde tenkt å bygge et hotell og ny kro på samme tomt. De søkte på den øverste hjørnetomta, men fikk den midterste av de tre som ble lagt ut.

– Samtidig er det kommet en interessent som ønsker å bygge hotell på vår tomt, eventuelt vegg i vegg. Derfor trenger vi litt mer tid på å få planene klare. Vi har fått tid til over nyåret, og jeg håper og tror at det skal gå i orden, sier Myrbakk.

Han legger til at det er helt sikkert at det skal bygges nye lokaler til Kroa, og 80 prosent sikkert at det blir liggende et hotell, som andre skal drive, vegg i vegg eller koblet sammen med Kroa.

– Vi ønsker at Kroa skal skille seg ut og se mer Svalbard-aktig ut, sier han.

130 gjesterom
Hotellet som ønsker å samarbeide med Kroa skal bygges av Sandmo & Svenkerud og har allerede fått godkjent sin bygge­søknad.

De skal bygge 130 gjesterom fordelt på tre etasjer. I forbindelse med hotellet vil det også være konferanserom, restaurant og tilhørende kjøkken.

Det har lenge gått rykter om at det er Thon Hotels som skal ha hotellet. Flere Svalbardposten har vært i kontakt med mener fremdeles det er tilfellet.

Da Svalbardposten snakket med administrerende direktør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels i januar, sa han at han ikke kjente til hotellplaner i Longyearbyen. Det har ikke lyktes Svalbardposten å få noen kommentar fra Thorvaldsen denne gangen.

Styreleder Tollef Svenkerud i Sandmo & Svenkerud, som skal bygge hotellet, holder kortene tett til brystet.

«Vi jobber med å få på plass endelig konsept,» skriver han i en epost til Svalbardposten.

Entreprenørfirmaet ser for seg byggestart til våren. «Har ikke anledning til å si noe mer akkurat i denne fasen,» skriver han.

Nøkkelord

Se bildet større

Po Lin Lee søker om å få sette opp dette hotellet på Elvesletta. Ved siden av skal Kroa få nye lokaler, mens Sandmo & Svenkerud skal bygge hotell på tomta til høyre for dem. FOTO: LPO Arkitekter

Se bildet større

Sandmo & Svenkerud har fått tillatelse til å bygge dette hotellet og planlegger oppstart til våren. FOTO: Transform Arkitekter

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!