Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slik blir dronningens program

Dronning Sonja var i Longyearbyen med kong Harald i 2006. På bildet er kongeparet på vei fra besøk på skolen med daglig leder Anne Ellingsen i Oppvekstforetaket og tidligere sysselmann Per Sefland. Denne gangen kommer dronningen alene. FOTO: Birger Amundsen

Slik blir dronningens program

Onsdag 30. januar lander dronning Sonja i Longyearbyen. Her skal hun åpne sin egen utstilling og Polarjazz.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2013 kl 13:07

Alle som bor i Longyearbyen får gode sjanser til å se dronningen i slutten av måneden. Nå er det offisielle programmet klart, og det forteller at dronningen lander med ruteflyet onsdag. På flyplassen blir dronningen tatt imot av sysselmann Odd Olsen Ingerø, nestleder i lokalstyret Geir Hekne (H) og lufthavnsjef Morten Ulsnes.


Åpner utstilling

Dagen etter skal hun spise lunsj i restauranten på Huset med lokalstyrets Geir Hekne som vertskap. Klokken 17 åpner hun utstillingen «Tre reiser - tre landskap» i Galleri Svalbard, som blant annet består av hennes egen kunst. Utstillingen omfatter 24 dyptrykk utført av dronning Sonja, Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl.

Dronning Sonjas arbeider tar utgangspunkt i fotografier hun har tatt på Svalbard, der landskap er tema. Fotografiene er overført til polymerplate og bearbeidet i dyptrykk av dronningen selv. For Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl er arbeidene en videreføring av egen tematikk og teknikk, der landskapet står sentralt.

I galleriet vil det også bli musikalske innslag ved Liv Mari Schei og Sigri Sandberg Meløy.


Kaster glans

Torsdagen åpner også årets Polarjazz i Longyearbyen kulturhus. Også denne åpningen skal dronningen kaste glans over. På åpningsdagen spiller Kari Bremnes og Madcon.


Må komme i tide

I anledning dronningbesøket må alle besøkende legge Svalbard-vanen med å komme akkurat i tide til arrangementene. Publikum må være på plass seinest 15 minutter før programstart. Bilkjøringen må også begrenses da det ikke blir lov å parkere i nærheten av bygningene hvor dronningen oppholder seg, melder lokalstyret.

Sist dronningen var i Longyearbyen var i 2006 i forbindelse med Longyearbyens 100-årsmarkering. Dronningen var også invitert til operafest på Huset i 2008. Hun takket ja, men måtte trekke seg i siste liten på grunn av en kraftig forkjølelse.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!