Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slår ring om Sjøområdet

 

Slår ring om Sjøområdet

Fra neste lørdag blir det utrygt for ­­skrot-nisser i Sjøområdet. En ny velforening skal holde orden i området og gjøre det tiltalende å ferdes i.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Kunstner Olaf Storø er en mann med mange jern i ilden. Nå går han i bresjen for dannelse av velforeningen «Slå ring om Sjøområdet».
Blant initiativtakerne er også Gunnar og Rebekka Nordtømme. Foreningen har alt inne søknad om 150.000 kork-kroner.
– Vi vil at hele byen skal melde seg inn i foreningen. Sjøområdet kan bli riktig fint, men først må det ryddes skikkelig, sier Olaf Storø.
Han har fått med seg Per Chr. Frøislie i Store Norske, som er grunneier, for å ta området i øyesyn.
– Der tror jeg faen meg at de er i gang med en ny haug søppel, utbryter Frøislie idet han får øye på en haug lenestoler, pinnestoler og et bord midt i området som ble ryddet i sommer.

Søppel
Sjøområdet har til alle tider vært et område for rusk og rask. Folk i Longyearbyen har tradisjon for å kvitte seg med søppel i Sjøområdet. Hvor mye det enn blir ryddet gror nytt søppel fram etter få dager. Nedover langs vestsiden av elven ligger stabler med paller, lange jernskinner, båter, hytter, containere og rask. Og nå også et nyplassert møblement.
– Alt skal vekk, utbryter Storø.
– Den båten er fin, den kan helt sikkert en barnehage ha bruk for, sier han og nikker i retning «Elvegrisen».

Promenade
– Vi er alle skyldig i forsøplingen og her er det snakk om å dra lasset sammen. Naustet til Rebekka og Gunnar er et godt eksempel på hvordan det kan gjøres, sier Storø.
Han ser også for seg å gjøre Sjøområdet til et attraktivt utfartssted med en promenade langs elva og videre til gammelkaia.
– Store Norske er positiv til at området ryddes. Hva som videre skal skje er det for tidlig å ha noen mening om, sier Frøislie.
– Jeg har hatt kontakt med Robert (Hermansen), og han sa at det bare var å gå i gang med å rydde, og så ta kontakt. Jeg tror at mange har ventet på et slikt initiativ, sier Storø.

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!