Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slår ring om Sjøområdet

 

Slår ring om Sjøområdet

Fra neste lørdag blir det utrygt for ­­skrot-nisser i Sjøområdet. En ny velforening skal holde orden i området og gjøre det tiltalende å ferdes i.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Kunstner Olaf Storø er en mann med mange jern i ilden. Nå går han i bresjen for dannelse av velforeningen «Slå ring om Sjøområdet».
Blant initiativtakerne er også Gunnar og Rebekka Nordtømme. Foreningen har alt inne søknad om 150.000 kork-kroner.
– Vi vil at hele byen skal melde seg inn i foreningen. Sjøområdet kan bli riktig fint, men først må det ryddes skikkelig, sier Olaf Storø.
Han har fått med seg Per Chr. Frøislie i Store Norske, som er grunneier, for å ta området i øyesyn.
– Der tror jeg faen meg at de er i gang med en ny haug søppel, utbryter Frøislie idet han får øye på en haug lenestoler, pinnestoler og et bord midt i området som ble ryddet i sommer.

Søppel
Sjøområdet har til alle tider vært et område for rusk og rask. Folk i Longyearbyen har tradisjon for å kvitte seg med søppel i Sjøområdet. Hvor mye det enn blir ryddet gror nytt søppel fram etter få dager. Nedover langs vestsiden av elven ligger stabler med paller, lange jernskinner, båter, hytter, containere og rask. Og nå også et nyplassert møblement.
– Alt skal vekk, utbryter Storø.
– Den båten er fin, den kan helt sikkert en barnehage ha bruk for, sier han og nikker i retning «Elvegrisen».

Promenade
– Vi er alle skyldig i forsøplingen og her er det snakk om å dra lasset sammen. Naustet til Rebekka og Gunnar er et godt eksempel på hvordan det kan gjøres, sier Storø.
Han ser også for seg å gjøre Sjøområdet til et attraktivt utfartssted med en promenade langs elva og videre til gammelkaia.
– Store Norske er positiv til at området ryddes. Hva som videre skal skje er det for tidlig å ha noen mening om, sier Frøislie.
– Jeg har hatt kontakt med Robert (Hermansen), og han sa at det bare var å gå i gang med å rydde, og så ta kontakt. Jeg tror at mange har ventet på et slikt initiativ, sier Storø.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!