Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slanket i Svea

AF Arctic har redusert staben i Svea med en tredel på grunn av krisen i Store Norske. FOTO: Birger Amundsen

Slanket i Svea

AF Arctic og Sodexo har redusert med 19 ansatte i Svea. Fremdeles pågår reforhandlinger av kontraktene.

Oppsigelsestiden er nå ute for de midlertidig ansatte i Store Norske. Framover blir antallet redusert kraftig. Samtidig har underleverandørene allerede slanket virksomheten på grunn av kullkrisen.


Fjernet skift

– Vi har går over til ett skift, og fjerner nattskiftet, sier prosjektleder Sven Bertelsen i AF Arctic.

Selskapet har kontrakt på all transport og vedlikehold av veier og flyplassen i Svea, og har nå redusert anallet ansatte med 15. En del av denne reduksjonen er ansatte som er permitterte, og som skal komme tilbake igjen til lastesesongen tar til i juli. Før jul var det et femtitall ansatte som jobbet for selskapet i Svea.

I tillegg reduserer Sodexo med tre-fire ansatte. Selskapet har kontrakt på forpleining i Svea, men med reduksjonene i Store Norske blir det mindre å gjøre for de 22 ansatte her.


Venter

Store Norske jobber også med reforhandlinger av kontrakter. Blant dem som er i forhandlinger nå, er AF Arctic.

– Det pågår forhandlinger. Vi har god og kontruktiv dialog, og har sammen funnet flere kostandseffektive tiltak, bekrefter Kjetil Vikan som er daglig leder i AF Arctic.

Han ønsker ikke å gå inn på detaljer, verken om tiltak eller kontraktverdi, men understreker at AF Arctic må tilpasse driften.

– Vi prøver å finne så gode løsninger som mulig for de som blir berørt, sier han.

Store Norske venter nå på svar fra Nærings- og fiskeridepartementet etter at kullselskapet ba om 450 millioner kroner i kriselån. Endringene i selskapet går samtidig saktere i påvente av at Wenche Ravlo skal begynne som administrerende direktør. Ravlo er i gang den 20. feburar.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!