Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slanket i Svea

AF Arctic har redusert staben i Svea med en tredel på grunn av krisen i Store Norske. FOTO: Birger Amundsen

Slanket i Svea

AF Arctic og Sodexo har redusert med 19 ansatte i Svea. Fremdeles pågår reforhandlinger av kontraktene.

Tekst:

Publisert:

Oppsigelsestiden er nå ute for de midlertidig ansatte i Store Norske. Framover blir antallet redusert kraftig. Samtidig har underleverandørene allerede slanket virksomheten på grunn av kullkrisen.


Fjernet skift

– Vi har går over til ett skift, og fjerner nattskiftet, sier prosjektleder Sven Bertelsen i AF Arctic.

Selskapet har kontrakt på all transport og vedlikehold av veier og flyplassen i Svea, og har nå redusert anallet ansatte med 15. En del av denne reduksjonen er ansatte som er permitterte, og som skal komme tilbake igjen til lastesesongen tar til i juli. Før jul var det et femtitall ansatte som jobbet for selskapet i Svea.

I tillegg reduserer Sodexo med tre-fire ansatte. Selskapet har kontrakt på forpleining i Svea, men med reduksjonene i Store Norske blir det mindre å gjøre for de 22 ansatte her.


Venter

Store Norske jobber også med reforhandlinger av kontrakter. Blant dem som er i forhandlinger nå, er AF Arctic.

– Det pågår forhandlinger. Vi har god og kontruktiv dialog, og har sammen funnet flere kostandseffektive tiltak, bekrefter Kjetil Vikan som er daglig leder i AF Arctic.

Han ønsker ikke å gå inn på detaljer, verken om tiltak eller kontraktverdi, men understreker at AF Arctic må tilpasse driften.

– Vi prøver å finne så gode løsninger som mulig for de som blir berørt, sier han.

Store Norske venter nå på svar fra Nærings- og fiskeridepartementet etter at kullselskapet ba om 450 millioner kroner i kriselån. Endringene i selskapet går samtidig saktere i påvente av at Wenche Ravlo skal begynne som administrerende direktør. Ravlo er i gang den 20. feburar.

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!