Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slanket i Svea

AF Arctic har redusert staben i Svea med en tredel på grunn av krisen i Store Norske. FOTO: Birger Amundsen

Slanket i Svea

AF Arctic og Sodexo har redusert med 19 ansatte i Svea. Fremdeles pågår reforhandlinger av kontraktene.

Tekst:

Publisert:

Oppsigelsestiden er nå ute for de midlertidig ansatte i Store Norske. Framover blir antallet redusert kraftig. Samtidig har underleverandørene allerede slanket virksomheten på grunn av kullkrisen.


Fjernet skift

– Vi har går over til ett skift, og fjerner nattskiftet, sier prosjektleder Sven Bertelsen i AF Arctic.

Selskapet har kontrakt på all transport og vedlikehold av veier og flyplassen i Svea, og har nå redusert anallet ansatte med 15. En del av denne reduksjonen er ansatte som er permitterte, og som skal komme tilbake igjen til lastesesongen tar til i juli. Før jul var det et femtitall ansatte som jobbet for selskapet i Svea.

I tillegg reduserer Sodexo med tre-fire ansatte. Selskapet har kontrakt på forpleining i Svea, men med reduksjonene i Store Norske blir det mindre å gjøre for de 22 ansatte her.


Venter

Store Norske jobber også med reforhandlinger av kontrakter. Blant dem som er i forhandlinger nå, er AF Arctic.

– Det pågår forhandlinger. Vi har god og kontruktiv dialog, og har sammen funnet flere kostandseffektive tiltak, bekrefter Kjetil Vikan som er daglig leder i AF Arctic.

Han ønsker ikke å gå inn på detaljer, verken om tiltak eller kontraktverdi, men understreker at AF Arctic må tilpasse driften.

– Vi prøver å finne så gode løsninger som mulig for de som blir berørt, sier han.

Store Norske venter nå på svar fra Nærings- og fiskeridepartementet etter at kullselskapet ba om 450 millioner kroner i kriselån. Endringene i selskapet går samtidig saktere i påvente av at Wenche Ravlo skal begynne som administrerende direktør. Ravlo er i gang den 20. feburar.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!