Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skutt i nødverge

De to skituristene som skjøt denne isbjørnen handlet i nødverge, mener Sysselmannen. Bjørnen var en ung og mager hann på 119 kilo, og målte 155 centimeter fra snute til hale. Bjørnen ble undersøkt av seniorrådgiver Espen Stokke i miljøvernavdelingen hos Sysselmannen. FOTO: Birger Amundsen

Skutt i nødverge

Sysselmannen henlegger saken mot to skigåere som skjøt isbjørn i Isbukta.

Avlivingen av en isbjørn i Isbukta på Sør-Spitsbergen 18. april i år er henlagt som intet straffbart forhold.

Det var de to skigåerne Ola Johannesen og Christian Hager som skjøt bjørnen i nødverge. Isbjørnen ble skutt på nært hold etter at de to mennene hadde forsøkt å skremme den uten å lykkes. Bjørnen veide 119 kilo, og var en ung hann.

Avgjørelsen om intet straffbart forhold er den samme som etter at en isbjørn ble skutt i nødverge i Hyttevika i mars. Ekteparet Ulrika og Tommy Sjöö Frantzen holdt til i hytta i Hyttevika da isbjørnen gikk til angrep og prøvde å komme inn i hytta.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!