Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skutt flere ganger

Isbjørnen ble fraktet inn til Sysselmannsgarasjen av sysselmannsførstebetjent Per Andreassen. FOTO: Torill Ustad Stav

Skutt flere ganger

  Isbjørnen som angrep to padlere på Nordaustlandet ble skutt flere ganger. Nå er bjørnen i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.07.2010 kl 21:09

– Mannen som skøyt bjørnen forteller at den slapp taket i kameraten etter det første skuddet, og at han deretter fortsatte å skyte til magasinet var tomt. Det dreier seg i alle fall om fire skudd, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

Isbjørnen falt om og døde omtrent der den ble skutt, rundt 40 meter fra teltleiren, men Andreassen kan ikke svare på hvor langt unna mannen var da han skøyt bjørnen.

Angrepet på Nordaustlandet

Det var i formiddag at to padlere i begynnelsen av 20-årene meldte fra til Longyearbyen sykehus at de var angrepet av en isbjørn i teltleiren sin på Ekstremhuken nord på Nordaustlandet.

Den ene mannen ble dratt ut av teltet av bjørnen, og slept opp mot 40 meter langs stranden etter overkroppen før kameraten skøyt og drepte bjørnen.

De to padlerne hadde padlet fra Longyearbyen til Nordaustlandet, og var midt i et forsøk på å padle rundt hele øygruppen, da de ble angrepet. Ifølge Sysselmannen lå de to og sov da bjørnen tok seg inn i teltet deres.

Blir operert

Den skadde mannen skal ha omfattende sårskader i hode, nakke og overkropp.

– Skadene hans betegnes som moderate. Han blir operert ved Longyearbyen sykehus i kveld, og vil behandles videre der, sier informasjonsvakt ved Universitetssykehuset Nord-Norge, Merethe Ekanger like før klokken 20.

Flere sår

Isbjørnen som angrep de to padlerne skal være rundt 300 kilo tung. Ved 20-tiden torsdag kveld kom bjørnen inn til Longyearbyen sammen med de to sysselmannsbetjentene som ble igjen på åstedet etter at padlerne ble fraktet til Longyearbyen.

Andreassen vil torsdag kveld ikke kommentere om det dreier seg om en bamse eller en binne.

Han vil heller ikke gå inn på hvor isbjørnen ble truffet, men da bjørnen ble fraktet inn til Sysselmannsgarasjen hadde den to tydelige sår i den ene siden, og var blodig på den andre.

Bjørnen skal nå undersøkes av Sysselmannen.

LES OGSÅ: Isbjørnen er skutt

LES OGSÅ: Helikopteret har landet

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!