Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skutt flere ganger

Isbjørnen ble fraktet inn til Sysselmannsgarasjen av sysselmannsførstebetjent Per Andreassen. FOTO: Torill Ustad Stav

Skutt flere ganger

  Isbjørnen som angrep to padlere på Nordaustlandet ble skutt flere ganger. Nå er bjørnen i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.07.2010 kl 21:09

– Mannen som skøyt bjørnen forteller at den slapp taket i kameraten etter det første skuddet, og at han deretter fortsatte å skyte til magasinet var tomt. Det dreier seg i alle fall om fire skudd, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

Isbjørnen falt om og døde omtrent der den ble skutt, rundt 40 meter fra teltleiren, men Andreassen kan ikke svare på hvor langt unna mannen var da han skøyt bjørnen.

Angrepet på Nordaustlandet

Det var i formiddag at to padlere i begynnelsen av 20-årene meldte fra til Longyearbyen sykehus at de var angrepet av en isbjørn i teltleiren sin på Ekstremhuken nord på Nordaustlandet.

Den ene mannen ble dratt ut av teltet av bjørnen, og slept opp mot 40 meter langs stranden etter overkroppen før kameraten skøyt og drepte bjørnen.

De to padlerne hadde padlet fra Longyearbyen til Nordaustlandet, og var midt i et forsøk på å padle rundt hele øygruppen, da de ble angrepet. Ifølge Sysselmannen lå de to og sov da bjørnen tok seg inn i teltet deres.

Blir operert

Den skadde mannen skal ha omfattende sårskader i hode, nakke og overkropp.

– Skadene hans betegnes som moderate. Han blir operert ved Longyearbyen sykehus i kveld, og vil behandles videre der, sier informasjonsvakt ved Universitetssykehuset Nord-Norge, Merethe Ekanger like før klokken 20.

Flere sår

Isbjørnen som angrep de to padlerne skal være rundt 300 kilo tung. Ved 20-tiden torsdag kveld kom bjørnen inn til Longyearbyen sammen med de to sysselmannsbetjentene som ble igjen på åstedet etter at padlerne ble fraktet til Longyearbyen.

Andreassen vil torsdag kveld ikke kommentere om det dreier seg om en bamse eller en binne.

Han vil heller ikke gå inn på hvor isbjørnen ble truffet, men da bjørnen ble fraktet inn til Sysselmannsgarasjen hadde den to tydelige sår i den ene siden, og var blodig på den andre.

Bjørnen skal nå undersøkes av Sysselmannen.

LES OGSÅ: Isbjørnen er skutt

LES OGSÅ: 
Helikopteret har landet

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!