Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuterulykke ved Heerodden

En kvinne i 50-årene er brakt til sykehuset i Barentsburg etter en skutervelt ved Heerodden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.03.2010 kl 10:02

– Det var et følge på seks personer som skulle fra Barentsburg til Longyearbyen. En av dem veltet og fikk skuteren delvis over seg. Vi antar hun har pådratt seg ribbeinsbrudd og mulige ryggskader, sier sysselmannsførstebetjent Rune Fred Jensen.

Skuterpatrulje fra Barentsburg

På grunn av sterk vind og snøfokk var det ikke mulig å sende helikopter til ulykkesstedet.

– Derfor sendte vi en bakkepatrulje. Vi kontaktet Barentsburg, og fikk en snøskuterpatrulje derfra til ulykkesstedet, sier Jensen.

Han forteller at skuterpatruljen fikk transportert den skadde kvinnen på en slede til den russiske helikopterbasen på Kapp Heer. Derfra ble hun transportert videre med bil til sykehuset i Barentsburg. Kvinnen var fremme på sykehuset ved 21.30-tida.

– Nå samarbeider legene i Longyearbyen og Barentsburg med å informere hverandre. Vi tar saken videre når været bedrer seg, sier Jensen.

Søkte ly

Sysselmannen fikk melding om ulykken klokken 17.40. Skutervelten skjedde like ved dumpa ved siden av en av bygningene på Heerodden. Hele skuterfølget, inkludert den skadde, tok seg inn i bygningen mens de ventet på redningsmannskapene.

Ifølge Sysselmannen er det ikke snakk om en organisert tur, men et følge bestående av både fastboende og besøkende. Den skadde kvinnen skal ikke være bosatt i Longyearbyen.

 

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!