Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuterulykke ved Heerodden

En kvinne i 50-årene er brakt til sykehuset i Barentsburg etter en skutervelt ved Heerodden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.03.2010 kl 10:02

– Det var et følge på seks personer som skulle fra Barentsburg til Longyearbyen. En av dem veltet og fikk skuteren delvis over seg. Vi antar hun har pådratt seg ribbeinsbrudd og mulige ryggskader, sier sysselmannsførstebetjent Rune Fred Jensen.

Skuterpatrulje fra Barentsburg

På grunn av sterk vind og snøfokk var det ikke mulig å sende helikopter til ulykkesstedet.

– Derfor sendte vi en bakkepatrulje. Vi kontaktet Barentsburg, og fikk en snøskuterpatrulje derfra til ulykkesstedet, sier Jensen.

Han forteller at skuterpatruljen fikk transportert den skadde kvinnen på en slede til den russiske helikopterbasen på Kapp Heer. Derfra ble hun transportert videre med bil til sykehuset i Barentsburg. Kvinnen var fremme på sykehuset ved 21.30-tida.

– Nå samarbeider legene i Longyearbyen og Barentsburg med å informere hverandre. Vi tar saken videre når været bedrer seg, sier Jensen.

Søkte ly

Sysselmannen fikk melding om ulykken klokken 17.40. Skutervelten skjedde like ved dumpa ved siden av en av bygningene på Heerodden. Hele skuterfølget, inkludert den skadde, tok seg inn i bygningen mens de ventet på redningsmannskapene.

Ifølge Sysselmannen er det ikke snakk om en organisert tur, men et følge bestående av både fastboende og besøkende. Den skadde kvinnen skal ikke være bosatt i Longyearbyen.

 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!