Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuterulykke ved Heerodden

En kvinne i 50-årene er brakt til sykehuset i Barentsburg etter en skutervelt ved Heerodden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.03.2010 kl 10:02

– Det var et følge på seks personer som skulle fra Barentsburg til Longyearbyen. En av dem veltet og fikk skuteren delvis over seg. Vi antar hun har pådratt seg ribbeinsbrudd og mulige ryggskader, sier sysselmannsførstebetjent Rune Fred Jensen.

Skuterpatrulje fra Barentsburg

På grunn av sterk vind og snøfokk var det ikke mulig å sende helikopter til ulykkesstedet.

– Derfor sendte vi en bakkepatrulje. Vi kontaktet Barentsburg, og fikk en snøskuterpatrulje derfra til ulykkesstedet, sier Jensen.

Han forteller at skuterpatruljen fikk transportert den skadde kvinnen på en slede til den russiske helikopterbasen på Kapp Heer. Derfra ble hun transportert videre med bil til sykehuset i Barentsburg. Kvinnen var fremme på sykehuset ved 21.30-tida.

– Nå samarbeider legene i Longyearbyen og Barentsburg med å informere hverandre. Vi tar saken videre når været bedrer seg, sier Jensen.

Søkte ly

Sysselmannen fikk melding om ulykken klokken 17.40. Skutervelten skjedde like ved dumpa ved siden av en av bygningene på Heerodden. Hele skuterfølget, inkludert den skadde, tok seg inn i bygningen mens de ventet på redningsmannskapene.

Ifølge Sysselmannen er det ikke snakk om en organisert tur, men et følge bestående av både fastboende og besøkende. Den skadde kvinnen skal ikke være bosatt i Longyearbyen.

 

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!