Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuterulykke i Svea

 

Skuterulykke i Svea

En mann kjørte utenfor et nærmere 500 meter høyt stup i Lunckefjellet i går morges.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Mannen ble hentet med helikopter og fraktet til sykehuset i Longyearbyen.
– Det er bare tilfeldigheter at han ikke kom alvorlig til skade. Han var heldig og havnet i en snørenne midt mellom bergrabbene. Han har smerter i ryggen og er forslått, men ellers uskadd, sier vakthavende sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

Morratur
Mannen arbeider for LNS Spitsbergen i Svea, og var lørdag morgen ute på tur i det fine været sammen med tre andre Svea-arbeidere. Planen var å kjøre til kullboreleiren på Lunckefjellet. Mennene startet fra Höganäsbreen ved Svea Nord-gruva, kjørte over Gruvfonna og Marthabreen opp Lunckefjellet.
Og det var på vei opp på fjellet at en av mennene havnet utenfor en svært bratt, nærmest loddrett, fjellside.

Erfaren svalbardmann
– Mannen ble kastet av skuteren og ble med 150 meter nedover fjellsiden, mens skuteren fortsatte videre og stanset 460 meter fra toppen. Mannen ble først liggende som livløs i fjellsiden, men klarte etter vært å kravle seg oppover til en bergnabb, sier førstebetjent Andreassen.
Sysselmannen ble varslet og gjorde klart for å rykke ut med redningshelikopteret.
I mellomtiden fløy et mindre helikopter stasjonert i Svea til ulykkesstedet, og klarte å lande på bergnabben og bringe mannen ned til Svea.
– Det er ingen mistanke om promillekjøring. Mannen har mange år bak seg på Svalbard og er en erfaren skuterkjører, sier Andreassen.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!