Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuteruhell i Fardalen

Røde Kors, helsepersonell og Sysselmannen rykket ut da en kvinne skadet seg under en skutertur mandag ettermiddag. FOTO: Sysselmannen

Skuteruhell i Fardalen

En kvinnelig turist fikk moderate skader i et skuteruhell mandag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.03.2013 kl 09:41

Klokken kvart på fem mandag ettermiddag fikk Sysselmannen melding om et skuteruhell i bunnen av Fardalsbakken utenfor Longyearbyen.

Den skadde er en kvinnelig, skotsk turist i 50-årene, som var i et guidet følge på sju personer med fem snøskutere.

Sysselmannens redningshelikopter kom ikke fram til stedet på grunn av dårlig sikt. I stedet kom en skuterpatrulje fra Longyearbyen Røde Kors til unnsetning, tett etterfulgt av Sysselmannens beltevogn, bemannet med lege og sykepleier.

– I mellomtiden hadde guiden og følget gjort alt riktig og holdt pasienten varm, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

Hjelpen kom til stedet 18.15 og pasienten ankom Longyearbyen sykehus klokken 19.10. Sykehuset opplyser at kvinnen fikk moderate bruddskader. Uhellet skjedde da hun var passasjer og falt av snøskuteren.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!