Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuterfører utløste leteaksjon

 

Skuterfører utløste leteaksjon

Søndag kveld satte Sysselmannen i gang en leteaksjon. En mann ansatt i LNS Spitsbergen i Svea kom ikke til jobb som avtalt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Søndag klokken 18.00 ble en mann ansatt i LNS Spitsbergen, meldt savnet av arbeidslederen sin i Svea. Mannen skulle kjøre snøskuter fra Longyearbyen til Svea, men kom aldri fram.
– Han hadde lagt ut på turen før klokken 14.00, og hadde vært vekke i omlag fire timer da han ble meldt savnet, sier vakthavende hos Sysselmannen, Olav Tombre.
Da Sysselmannen og Røde Kors var i ferd med å kjøre ut for å lete etter mannen, klokken 19.00, fikk de melding om at han var funnet i Tverrdalen av to arbeidskolleger som var sendt ut fra Svea for å lete.
Skuterføreren hadde kjørt seg fast i snøen, og kom ikke løs ved egen hjelp.

Stort apparat
Sysselmannen og Røde Kors var på vei ut med en skuterpatrulje bestående av syv personer, en beltevogn med to personer samt helikopter.
– Vi setter i gang relativt store resurser i slike aksjoner, sier Tombre. Søndag var det både vind og snø, og Tombre synes ikke noe om at folk drar alene på tur i slikt vær.
– Det grenser mot det uforsvarlige, sier Tombre.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!