Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuterfører utløste leteaksjon

 

Skuterfører utløste leteaksjon

Søndag kveld satte Sysselmannen i gang en leteaksjon. En mann ansatt i LNS Spitsbergen i Svea kom ikke til jobb som avtalt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Søndag klokken 18.00 ble en mann ansatt i LNS Spitsbergen, meldt savnet av arbeidslederen sin i Svea. Mannen skulle kjøre snøskuter fra Longyearbyen til Svea, men kom aldri fram.
– Han hadde lagt ut på turen før klokken 14.00, og hadde vært vekke i omlag fire timer da han ble meldt savnet, sier vakthavende hos Sysselmannen, Olav Tombre.
Da Sysselmannen og Røde Kors var i ferd med å kjøre ut for å lete etter mannen, klokken 19.00, fikk de melding om at han var funnet i Tverrdalen av to arbeidskolleger som var sendt ut fra Svea for å lete.
Skuterføreren hadde kjørt seg fast i snøen, og kom ikke løs ved egen hjelp.

Stort apparat
Sysselmannen og Røde Kors var på vei ut med en skuterpatrulje bestående av syv personer, en beltevogn med to personer samt helikopter.
– Vi setter i gang relativt store resurser i slike aksjoner, sier Tombre. Søndag var det både vind og snø, og Tombre synes ikke noe om at folk drar alene på tur i slikt vær.
– Det grenser mot det uforsvarlige, sier Tombre.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!