Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuterfører ble syk

Sysselmannen fikk lørdag formiddag melding om en syk skuterturist på tur til Barentsburg. FOTO: Anders Fjellestad (illustrasjon)

Skuterfører ble syk

En kvinnelig turist ble så dårlig under en skutertur til Barentsburg, at hun måtte flys tilbake til Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.04.2013 kl 15:05

Den utenlandske kvinnen i 50-årsalderen deltok i et guidet skuterfølge fra Longyearbyen til Barentsburg. Ved den russiske gruvebyen, ble kvinnen brått svimmel og dårlig.

Guiden ville derfor ikke la henne kjøre skuter tilbake til Longyearbyen, og hun ble tatt inn for sjekk ved sykehuset i Barentsburg. Kvinnen ble senere hentet med helikopter og fløyet til Longyearbyen. Sysselmannen fikk melding om hendelsen ved halv ti-tida lørdag formiddag, opplyser sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.

Kvinnen skal etter omstendighetene nå være i god form.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!