Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuterfølge mistet kvinne

 

Skuterfølge mistet kvinne

Sysselmannen satte i gang leteaksjon etter en kvinnelig snøskuterfører søndag ettermiddag. Hun ble funnet i Gustavdalen drøyt tre timer senere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.05.2010 kl 20:33

– Hun ble borte fra snøskuterfølget sitt på Slakkbreen, sier sysselmannsførstebetjent Rune Fred Jensen.

Sysselmannen fikk melding om den savnede kvinnen klokken 15.30 og satte i gang en leteaksjon fra Longyearbyen. På grunn av dårlig sikt ble det ikke sendt helikopter til området, men en snøskuterpatrulje med mannskaper fra Sysselmannen og Røde Kors. Samtidig lette skutefølget til kvinnen etter henne.

Følge på tre

– Hun ble funnet av skuterfølget sitt klokken 19. Da hadde mannskapene fra Longyearbyen så vidt kommet ut av byen, sier Jensen.

Kvinnen ble funnet i Gustavdalen. Skuterfølget på tre var på vei fra Svea til Longyearbyen. Alle de tre er godt voksne og bosatt i Longyearbyen.

Henter fisker

Like før klokken 17 søndag ettermiddag sendte Sysselmannen et redningshelikopter for å hente en skadet fisker fra en fiskebåt 200 nautiske mil øst for Hopen.

– De må tanke drivstoff underveis. Operasjonen kommer til å ta lang tid, sier Jensen.

Fiskebåten fiskeren hentes fra er fra Færøyene.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!