Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuteren stupte 20 meter

 

Skuteren stupte 20 meter

Jon Sandmo var nær ved å styrte 20 meter med skuteren men kom seg av i siste liten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Jon Sandmo, som driver turistselskapet «Svalbard4you», var på vei til Kapp Linné med et turfølge da ulykken skjedde i 1730-tiden mandag. Følget var på østsiden av Grønfjorden da Sandmo fikk problemer med å komme seg opp en kneik.
– Han kom utfor sporet, og der var det bare is på grunn av regnet for noen dager siden. Isen var umulig å se på grunn av løssnøen, og skuteren raste ned bakken igjen. Sandmo ble hengende fast i skuteren, men kom seg løs før skuter og slede styrtet 20 meter ned i landkallen. Så det var nære på, sier vakthavende hos Sysselmannen, Brynjulv Eide.

Speilhålke
Sandmo kom fra hendelsen med skrekken, men både skuteren og sleden ble totalknust. Turfølget fortsatte til Kapp Linné og er ventet tilbake til Longyearbyen i løpet av dagen. Eide advarer folk mot is i terrenget.
– Spesielt i lavlandet hvor det har regnet så mye er det mye blåis. Når det ligger 20 centimeter med nysnø oppå er det umulig å se isen, som blir enda glattere på grunn av snøen. Det har vært mange skader på skutere i helgen fordi folk kjører i løssnøen og smeller inn i is og steiner, sier Eide.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!