Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuteren stupte 20 meter

 

Skuteren stupte 20 meter

Jon Sandmo var nær ved å styrte 20 meter med skuteren men kom seg av i siste liten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Jon Sandmo, som driver turistselskapet «Svalbard4you», var på vei til Kapp Linné med et turfølge da ulykken skjedde i 1730-tiden mandag. Følget var på østsiden av Grønfjorden da Sandmo fikk problemer med å komme seg opp en kneik.
– Han kom utfor sporet, og der var det bare is på grunn av regnet for noen dager siden. Isen var umulig å se på grunn av løssnøen, og skuteren raste ned bakken igjen. Sandmo ble hengende fast i skuteren, men kom seg løs før skuter og slede styrtet 20 meter ned i landkallen. Så det var nære på, sier vakthavende hos Sysselmannen, Brynjulv Eide.

Speilhålke
Sandmo kom fra hendelsen med skrekken, men både skuteren og sleden ble totalknust. Turfølget fortsatte til Kapp Linné og er ventet tilbake til Longyearbyen i løpet av dagen. Eide advarer folk mot is i terrenget.
– Spesielt i lavlandet hvor det har regnet så mye er det mye blåis. Når det ligger 20 centimeter med nysnø oppå er det umulig å se isen, som blir enda glattere på grunn av snøen. Det har vært mange skader på skutere i helgen fordi folk kjører i løssnøen og smeller inn i is og steiner, sier Eide.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!