Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuteren stupte 20 meter

 

Skuteren stupte 20 meter

Jon Sandmo var nær ved å styrte 20 meter med skuteren men kom seg av i siste liten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Jon Sandmo, som driver turistselskapet «Svalbard4you», var på vei til Kapp Linné med et turfølge da ulykken skjedde i 1730-tiden mandag. Følget var på østsiden av Grønfjorden da Sandmo fikk problemer med å komme seg opp en kneik.
– Han kom utfor sporet, og der var det bare is på grunn av regnet for noen dager siden. Isen var umulig å se på grunn av løssnøen, og skuteren raste ned bakken igjen. Sandmo ble hengende fast i skuteren, men kom seg løs før skuter og slede styrtet 20 meter ned i landkallen. Så det var nære på, sier vakthavende hos Sysselmannen, Brynjulv Eide.

Speilhålke
Sandmo kom fra hendelsen med skrekken, men både skuteren og sleden ble totalknust. Turfølget fortsatte til Kapp Linné og er ventet tilbake til Longyearbyen i løpet av dagen. Eide advarer folk mot is i terrenget.
– Spesielt i lavlandet hvor det har regnet så mye er det mye blåis. Når det ligger 20 centimeter med nysnø oppå er det umulig å se isen, som blir enda glattere på grunn av snøen. Det har vært mange skader på skutere i helgen fordi folk kjører i løssnøen og smeller inn i is og steiner, sier Eide.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!