Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skred over veien

Folk på vei fra Nybyen til sentrum ble stoppet av et snøskred mandag morgen. Veien er nå åpnet igjen. FOTO: Dawid Guzenda

Skred over veien

Et skred gikk over Vei 100 mellom Nybyen og skolen mandag morgen. Det skal ikke ha gått folk i skredet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.05.2012 kl 08:04

– Vi har vurdert det dit hen at skredet har gått før folk var oppe. Men vi har varslet Unis og Studentskipnaden slik at de får kontroll på alle sine, sier sysselmannsførstebetjent Sidsel Svarstad.

Hun forteller at det var en rundt ti meter lang skredtunge som gikk over veien. Skredet hadde en høyde på rundt en halv meter.

Jørgen Haagensli, korspsleder i Longyearbyen Røde Kors hjelpekorps, sier skredet trolig er utløst av helgas nysnø, kombinert med stor vindtransport. Dette har samlet snømengder på fjellkanten som raste ut i morges.

– Det går skred her hver vinter, men det er ikke hvert år det går over veien, sier Haagensli.

rlig skred

Røde Kors har vurdert skredfaren i området. Sysselmannen har i samråd med Røde Kors og Bydrift besluttet å åpne veien igjen. 

– Det er ikke fare for nye skred her nå, siden snømassene tross alt har sklidd ut. Men hvis været fortsetter med slik vind, så kan det bygge seg opp mer snø etter hvert, sier Haagensli.

Han har ikke kjenneskap til snøsituasjonen andre steder i Longyearbyen-området, og ønsker derfor ikke å uttale seg om skredfaren generelt i byen.
 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!