Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skjøt med skarpt innendørs

 

Skjøt med skarpt innendørs

Det var assisterende sysselmann Lars Fause som fyrte av et vådeskudd i sin egen leilighet mandag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.06.2009 kl 13:11

Fause ringte selv til Sysselmannens vakttelefon og varslet om skuddet som hadde gått av innendørs rundt klokken 22.30 mandag kveld.

Han forteller at han forberedte seg til å skyte opp til storviltprøven og at han skulle gjøre en klikkeøvelse med jaktrifla. Men i stedet for å legge en klikkepatron i kammeret, ladet han uvitende med et skarpt skudd.

– Det skulle vært en kontrollert øvelse, men jeg brukte feil patron. Det er et fryktelig kjedelig uhell, sier Fause.

Stoppet i gulvet

Skuddet gikk gjennom et bordbein og stoppet i gulvet. Lars Fause var alene i leiligheten.

Vakthavende hos Sysselmannen, Lene Fagerbakke, forteller at de har snakket med ham og foretatt undersøkelser i leiligheten. Ifølge Fagerbakke har ikke skuddet ført til store materielle skader.

– Det gikk veldig fint i forhold til hva det kunne ha gjort, sier Fagerbakke.

Fause har avlagt forklaring, men fordi han jobber hos Sysselmannen, vil saken bli videre etterforsket av et annet politidistrikt.

Grundig opplæring

Politiet har foreløpig valgt å ikke beslaglegge våpenet, men Fause sier han ikke kommer til å ta i det igjen før saken er avgjort.

– Jeg har grundig opplæring i skyting, og dette er et skudd som ikke skulle ha gått av. Jeg er glad det ikke gikk utover noe annet enn et bordbein og litt av gulvet, sier han.

Fause forteller at han nå vil skrive ferdig en redegjørelse til statsadvokaten med gjenpart til Polaravdelingen i Justisdepartementet og Sysselmannen.

– Når saken er påtalemessig avgjort, hvilket jeg håper skjer raskt, kommer jeg til å vedta den boten jeg får og som jeg fortjener å få. Når det gjelder skader på gulv og bord, tar jeg dette direkte opp med Statsbygg, sier Fause.

Han risikerer trolig en bot for uforsvarlig omgang med skytevåpen. 

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!