Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skjenket svært full gjest

Den overstadig berusede gjesten spiste middag og drakk vin på restauranten på Polarhotellet før han etter hvert ble nektet servering. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Skjenket svært full gjest

En gjest som var synlig og overstadig beruset skal likevel ha blitt servert alkohol på restauranten «Brasseri Nansen» på Polarhotellet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Hendelsen skjedde 8. september i år og ble fanget opp av skjenkekontrollører fra Alkontroll.
Ifølge deres rapport hadde mannen, som er i 50-årene, særdeles ukontrollerte bevegelser og ukontrollert fliring og væremåte. Mannen satt i restauranten og spiste sammen med fire andre personer, og en av dem fulgte ham ut i løpet av måltidet. Da skal han ha hatt problemer med å gå.

Kom tilbake
Han kom imidlertid inn igjen, og da hadde han problemer med å sitte på stolen. Likevel forsynte han seg flere ganger av vinflasken på bordet. Gjesten ble ikke vist ut av lokalet før servitøren var gjort oppmerksom på forholdet, ifølge rapporten.
– Vi er ikke begeistret for at sånne ting skjer, og vi er tydelige på at de med skjenkebevilling skal opptre i forhold til de rammene som er satt, sier administrasjonssjef Sigmund Engdahl.

Leit og pinlig
Hotelldirektør Ronny Gjøse avviser at mannen ble skjenket da servitøren skjønte hvor beruset han var.
– Mannen skjenket seg selv av vinflasken som stod på bordet, selv om han hadde fått beskjed om at han ikke fikk lov å drikke. Han ble også utvist av lokalet flere ganger, men kom stadig inn igjen, sier Gjøse.
Han forteller at de til slutt bad hele selskapet om å gå fordi mannen nektet å forholde seg til det servitøren sa.
– Hele følget fikk beskjed om at alle ville bli nektet alkohol hvis ikke mannen sluttet å forsyne seg. Vi mener vi gjorde det vi kunne, men det er likevel leit at dette skjer i vår restaurant, og det er både pinlig og unødvendig, sier Gjøse.
Saken er diskutert både i ledergruppa og med de involverte.
– Vi ser på dette som et uheldig enkelttilfelle i «Brasseri Nansen», men vi skal ta lærdom av det og se hvordan vi kan bli flinkere.

Tok med øl ut
Kvelden etter ble det påpekt at flere personer tok med seg alkoholholdig drikke ut av «Barentz pub» på samme hotell. Den ansvarlige i baren ble gjort oppmerksom på forholdet, og forklarte hendelsene med at dørvakta var ny og uerfaren.
Engdahl vil nå ha et møte med hotellet, og deretter vil saken mest sannsynlig komme opp i Lokalstyret i november.
– Vi ser mest alvorlig på hendelsen i restauranten. Konsekvensene kan bli alt fra mildeste reaksjon, som er en advarsel, til inndraging av skjenkebevillingen i en kortere eller lengre periode. Men det er for tidlig å spekulere i hva som blir utfallet i denne saken, sier Engdahl.
Han legger til at det viktigste for Lokalstyret er å ha en god dialog med næringen.
– Vi prøver å komme fram til hva som er mulig å gjøre når det oppstår situasjoner som ikke er ønskelig. Noen kan bli vanskelige i fylla, og det er ikke alltid det kan lastes skjenkestedet, sier Engdahl.

Uforstående
Under samme kontroll påpekte Alkontroll at det stod en tralle full av øl på yttersiden av kantina på UNIS uten at den hadde noe tilsyn. I nærheten skal det ha lekt «halvstore barn».
Bevillingsinnehaver i ISS, Gustav Halsvik stiller seg undrende til tilfellet.
– ISS hadde ingen arrangement den kvelden, så dette har ingenting med ISS å gjøre. Vi har som regel ikke arrangement på kveldene, så jeg kan ikke forklare hvorfor denne rapporten er sendt til oss, sier Halsvik.
Han tror tralla med øl kan ha noe med studentene å gjøre, og han vil skrive et brev til Lokalstyret der han redegjør for situasjonen.

Kontrollrunden avslørte også at det befant seg en åpenbart beruset person på Karls-berger pub, men vedkommende ble nektet servering, ifølge rapporten. De andre skjenkestedene fikk ingen anmerkninger.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!