Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skiturist måtte hentes

 

Skiturist måtte hentes

Sysselmannen måtte lørdag formiddag hente en skiturist på Lomonosovfonna.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.04.2011 kl 18:07

– Vi ble oppringt fra en iridiumtelefon rett før klokken 11, forteller vakthavende hos Sysselmannen, Arild Lyssand.

De som ringte var et følge på tre skigåere, to nordmenn og en utlending, som begynte sin skitur på onsdag. Den ene skigåeren er en 23 år gammel norsk mann, og i løpet av skituren hadde han fått sterke magesmerter. 

– De to andre i følget er leger, og de vurderte det slik at han burde hentes inn på grunn av magesmertene. Han befinner seg på Longyearbyen sykehus nå, sier Lyssand. 

Fortsetter turen

De tre skigåerne befant seg nord på Lomonosovfonna. Ifølge Lyssand var det skiftende værforhold på breen, og Airlift brukte noe tid på å klare å lande. I 12-tiden var de nede hos de tre turistene. 

– De tok med den syke mannen, mens de to andre fortsetter skituren, forteller Lyssand. 

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!