Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skistjernene kommer

Fra siste renn. Nå har flere skistjerner meldt seg på. FOTO: Anders Fjellestad

Skistjernene kommer

Flere skiess, nåværende og kommende, retter skituppen mot Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.11.2013 kl 19:19

Det er fremdeles lenge til Svalbard skimaraton, men daglig leder Helle M. Jakobsen har vært i full sving i mange måneder. Det er ikke lenge siden Eldar Rønning varslet at han er på plass igjen våren 2014. Nå er det klart at Therese Johaug stiller i sporet i verdens nordligste skimaraton. Med seg har hun Celine Brun-Lie, og bak seg har de OL i Sotsji, når de tar på seg skiene slutten av april neste år. Kanskje også edle OL-metaller, for også Brun-Lie har ambisjoner om å ta medalje i februar, ifølge nettstedet langrenn.com.

Drypper på klokkeren
Med skistjernene følger også medieinteressen.

– Vi får en del publisitet. Det merke vi i fjor, da Eldar Røning deltok. Du løfter rennet og fokuset på Svalbard får en annen vinkling. Vi håper at dette skal dryppe på hele Longyear-samfunnet, sier Helle M. Jakobsen.

Svalbard skimaraton har trukket mange, og da løpet ble arranget første gang for snart 22 år siden, stilte ingen ringere enn Oddvar Brå på startstreken.
I fjor stilte om lag 700 skiløpere, og ingenting tyder på at det blir færre i år. Påmeldingen er som i fjor på denne tiden og flykapasiteten er minst like god.

– Nå er flykapasiteten der, for den har vært en utfordring før. Nå kommer mange fra Østlandsområdet direkte hit. Utfordringen til neste år er at hotellkapasiteten er sprengt.

110 frivillige
Erfaringsmesig er 10-15 prosent av deltakerne på Svalbard skimaraton bosatte på Svalbard. Til gjengjeld er mellom 110 og 120 frivillige med og sørger for gjennomføringen av skihelga. Resten er av deltakerne er tilreisende, og Svalbard Turn som arrangerer rennet, har de siste seks-syv årene merket seg en dreining hvor flere pengesterke deltakere kommer. Dermed kjøper de også flere aktiviteter under besøket, og skirennet på Svalbard utmerker seg i mengden på fastlandet.

Det er også klart at det er gruppa Staut som skal sørge for musikken på banketten i idrettshallen etter neste års renn.

Nøkkelord

Se bildet større

Leder i Svalbard turn og ansvarlig for Svalbard skimaraton, Helle M. Jakobsen. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Olsen forklarte, beklaget – og ble tilgitt

Første lokalstyremøte etter hans opptreden i Stortinget.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!