Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skinnende for Snøstjerna

Berit Oldernes (t.h.) og barna Ingeborg og Eivind på handletur i Snøstjerna. Innehaverne Nina Lines (bak kassen) og Maren Bekkeheien forteller om en oppløftende åpning med godt salg. FOTO: Christopher Engås

Skinnende for Snøstjerna

Folk i Longyearbyen har så langt omfavnet den nye butikken Snøstjerna i Lompensenteret.

Tekst:

Publisert:

Ingeborg og Eivind Oldernes Hoem (7) var to av ganske mange kunder som lørdag var innom Lompensenterets nyeste butikk, Snøstjerna, som ligger i andre etasje.

– Det er fint her. De har mange stilige ting, uttalte Ingeborg som litt etter å ha posert for fotografen valgte seg en megastor blyant fra hyllene til butikken.

Snøstjerna åpnet torsdag, og innehaverne forteller om overveldende interesse.

– Det har vært enestående respons så langt. Mye folk har vært innom, og det ser ut som vareutvalget faller i smak, forteller Maren Bekkeheien.

Sammen med medeier Nina Lines føler hun seg fram når det gjelder vareutvalg. Foruten gaveartikler har butikken tatt inn en del barne- og ungdoms­klær. Mye har gått unna i de første åpningsdagene, og nye bestillinger er lagt inn for å kunne møte etterspørselen i forkant av julehøytiden.

Siste nytt i Nyheter

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle på kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!