Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skinnende for Snøstjerna

Berit Oldernes (t.h.) og barna Ingeborg og Eivind på handletur i Snøstjerna. Innehaverne Nina Lines (bak kassen) og Maren Bekkeheien forteller om en oppløftende åpning med godt salg. FOTO: Christopher Engås

Skinnende for Snøstjerna

Folk i Longyearbyen har så langt omfavnet den nye butikken Snøstjerna i Lompensenteret.

Tekst:

Publisert:

Ingeborg og Eivind Oldernes Hoem (7) var to av ganske mange kunder som lørdag var innom Lompensenterets nyeste butikk, Snøstjerna, som ligger i andre etasje.

– Det er fint her. De har mange stilige ting, uttalte Ingeborg som litt etter å ha posert for fotografen valgte seg en megastor blyant fra hyllene til butikken.

Snøstjerna åpnet torsdag, og innehaverne forteller om overveldende interesse.

– Det har vært enestående respons så langt. Mye folk har vært innom, og det ser ut som vareutvalget faller i smak, forteller Maren Bekkeheien.

Sammen med medeier Nina Lines føler hun seg fram når det gjelder vareutvalg. Foruten gaveartikler har butikken tatt inn en del barne- og ungdoms­klær. Mye har gått unna i de første åpningsdagene, og nye bestillinger er lagt inn for å kunne møte etterspørselen i forkant av julehøytiden.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!