Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skinn til garving

Skinnet til denne binna, som ble skutt på Austfjordnes i sommer, skal garves, sammen med skinnene fra to andre bjørner som har blitt skutt de siste månedene. FOTO: Sysselmannen

Skinn til garving

Skinnene til tre isbjørner som er skutt de siste månedene blir foredlet.

Sysselmannen søker eksporttillatelse på tre isbjørnsskinn fra Svalbard til fastlandet. Det er isbjørnbinna som ble skutt utenfor fangststasjonen på Austfjordnes 13. juni i år, årsungen som ble avlivet av Sysselmannen samme dag og en binne skutt på Prins Karls Forland 9. august som skal sendes til garving i Sandvika utenfor Oslo. Isbjørnskinnet av den 21 år gammel hunnbjørnen fra Austfjordneset er helt og med klør. Binna var 165 kilo og hadde en zoologisk lengde på 214 centimeter. Isbjørnungen, en hunn, var et halvt år gammel, 92 centimeter lang og hadde en vekt på 14 kilo. Skinnet er helt og med klør.

Det siste isbjørnskinnet stammer fra en 2,5 år gammel hunnbjørn på 155 kilo med en lengde på 185 centimeter. Også dette skinnet er helt og med klør. Alle tre bjørnene var merket av Norsk Polarinstitutt.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!