Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skinn til garving

Skinnet til denne binna, som ble skutt på Austfjordnes i sommer, skal garves, sammen med skinnene fra to andre bjørner som har blitt skutt de siste månedene. FOTO: Sysselmannen

Skinn til garving

Skinnene til tre isbjørner som er skutt de siste månedene blir foredlet.

Tekst:

Publisert:

Sysselmannen søker eksporttillatelse på tre isbjørnsskinn fra Svalbard til fastlandet. Det er isbjørnbinna som ble skutt utenfor fangststasjonen på Austfjordnes 13. juni i år, årsungen som ble avlivet av Sysselmannen samme dag og en binne skutt på Prins Karls Forland 9. august som skal sendes til garving i Sandvika utenfor Oslo. Isbjørnskinnet av den 21 år gammel hunnbjørnen fra Austfjordneset er helt og med klør. Binna var 165 kilo og hadde en zoologisk lengde på 214 centimeter. Isbjørnungen, en hunn, var et halvt år gammel, 92 centimeter lang og hadde en vekt på 14 kilo. Skinnet er helt og med klør.

Det siste isbjørnskinnet stammer fra en 2,5 år gammel hunnbjørn på 155 kilo med en lengde på 185 centimeter. Også dette skinnet er helt og med klør. Alle tre bjørnene var merket av Norsk Polarinstitutt.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!