Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skinn til garving

Skinnet til denne binna, som ble skutt på Austfjordnes i sommer, skal garves, sammen med skinnene fra to andre bjørner som har blitt skutt de siste månedene. FOTO: Sysselmannen

Skinn til garving

Skinnene til tre isbjørner som er skutt de siste månedene blir foredlet.

Tekst:

Publisert:

Sysselmannen søker eksporttillatelse på tre isbjørnsskinn fra Svalbard til fastlandet. Det er isbjørnbinna som ble skutt utenfor fangststasjonen på Austfjordnes 13. juni i år, årsungen som ble avlivet av Sysselmannen samme dag og en binne skutt på Prins Karls Forland 9. august som skal sendes til garving i Sandvika utenfor Oslo. Isbjørnskinnet av den 21 år gammel hunnbjørnen fra Austfjordneset er helt og med klør. Binna var 165 kilo og hadde en zoologisk lengde på 214 centimeter. Isbjørnungen, en hunn, var et halvt år gammel, 92 centimeter lang og hadde en vekt på 14 kilo. Skinnet er helt og med klør.

Det siste isbjørnskinnet stammer fra en 2,5 år gammel hunnbjørn på 155 kilo med en lengde på 185 centimeter. Også dette skinnet er helt og med klør. Alle tre bjørnene var merket av Norsk Polarinstitutt.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!