Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skimaraton i strålende sol

Både været og føret var strålende ved startstreken lørdag. Her er det maraton uten tidtaking som setter av gårde. FOTO: Sandra Kolstad

Skimaraton i strålende sol

Årets skimaraton gikk av stabelen sist lørdag. Strålende sol og godt føre gjorde det til en flott dag for de mange oppmøtte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Se alle resultatene her!

265 skiløpere stilte til start, spredd utover de tre klassene helmaraton med tidtaking, trimklasse uten tidtaking, og halvmaraton.
– Helt topp med så mye folk. Med dette været må det jo bli en fantastisk dag, sa Per Krokan, lederen av skimaraton-komiteen, før start.
Det var god stemning blant både skiløpere og arrangører ved startstreken.

Ingen problemer
I fjor måtte komiteen flytte løypene fra Gruve 6 til Platåfjellet, fordi føret var så dårlig. Årets maraton, det femtende i rekken, kunne som vanlig gå fra Gruve 6 i Adventdalen, og videre innover Todalen.
– Alt har gått bra med forberedelsene. Sysselmannen var ute i dag morges og sjekket løypene for isbjørn, men så ingen. Så nå er det klart for en fantastisk dag i løypene, smilte en tilfreds Krokan.
Det var omtrent 40 funksjonærer ute og patruljerte. Tre matstasjoner serverte skiløperne varm mat og drikke.

Optimalt
I motsetning til det dramatiske fjoråret, da det var mange skader på grunn av de vanskelige forholdene, utspilte årets maraton seg uten et eneste problem.
– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Folk som har gått skirenn verden rundt var helt over seg, og kalte dette det optimale, sier Krokan etter vel overstått arrangement.
– Alt gikk som det skulle, og vi er selvfølgelig veldig fornøyde, avslutter han.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!