Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skimaraton i strålende sol

Både været og føret var strålende ved startstreken lørdag. Her er det maraton uten tidtaking som setter av gårde. FOTO: Sandra Kolstad

Skimaraton i strålende sol

Årets skimaraton gikk av stabelen sist lørdag. Strålende sol og godt føre gjorde det til en flott dag for de mange oppmøtte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Se alle resultatene her!

265 skiløpere stilte til start, spredd utover de tre klassene helmaraton med tidtaking, trimklasse uten tidtaking, og halvmaraton.
– Helt topp med så mye folk. Med dette været må det jo bli en fantastisk dag, sa Per Krokan, lederen av skimaraton-komiteen, før start.
Det var god stemning blant både skiløpere og arrangører ved startstreken.

Ingen problemer
I fjor måtte komiteen flytte løypene fra Gruve 6 til Platåfjellet, fordi føret var så dårlig. Årets maraton, det femtende i rekken, kunne som vanlig gå fra Gruve 6 i Adventdalen, og videre innover Todalen.
– Alt har gått bra med forberedelsene. Sysselmannen var ute i dag morges og sjekket løypene for isbjørn, men så ingen. Så nå er det klart for en fantastisk dag i løypene, smilte en tilfreds Krokan.
Det var omtrent 40 funksjonærer ute og patruljerte. Tre matstasjoner serverte skiløperne varm mat og drikke.

Optimalt
I motsetning til det dramatiske fjoråret, da det var mange skader på grunn av de vanskelige forholdene, utspilte årets maraton seg uten et eneste problem.
– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Folk som har gått skirenn verden rundt var helt over seg, og kalte dette det optimale, sier Krokan etter vel overstått arrangement.
– Alt gikk som det skulle, og vi er selvfølgelig veldig fornøyde, avslutter han.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!