Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skimaraton i strålende sol

Både været og føret var strålende ved startstreken lørdag. Her er det maraton uten tidtaking som setter av gårde. FOTO: Sandra Kolstad

Skimaraton i strålende sol

Årets skimaraton gikk av stabelen sist lørdag. Strålende sol og godt føre gjorde det til en flott dag for de mange oppmøtte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Se alle resultatene her!

265 skiløpere stilte til start, spredd utover de tre klassene helmaraton med tidtaking, trimklasse uten tidtaking, og halvmaraton.
– Helt topp med så mye folk. Med dette været må det jo bli en fantastisk dag, sa Per Krokan, lederen av skimaraton-komiteen, før start.
Det var god stemning blant både skiløpere og arrangører ved startstreken.

Ingen problemer
I fjor måtte komiteen flytte løypene fra Gruve 6 til Platåfjellet, fordi føret var så dårlig. Årets maraton, det femtende i rekken, kunne som vanlig gå fra Gruve 6 i Adventdalen, og videre innover Todalen.
– Alt har gått bra med forberedelsene. Sysselmannen var ute i dag morges og sjekket løypene for isbjørn, men så ingen. Så nå er det klart for en fantastisk dag i løypene, smilte en tilfreds Krokan.
Det var omtrent 40 funksjonærer ute og patruljerte. Tre matstasjoner serverte skiløperne varm mat og drikke.

Optimalt
I motsetning til det dramatiske fjoråret, da det var mange skader på grunn av de vanskelige forholdene, utspilte årets maraton seg uten et eneste problem.
– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Folk som har gått skirenn verden rundt var helt over seg, og kalte dette det optimale, sier Krokan etter vel overstått arrangement.
– Alt gikk som det skulle, og vi er selvfølgelig veldig fornøyde, avslutter han.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!