Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skiløpere mangler skiutstyret

Petter Riiser er en av flere som er misfornøyd med SAS. Han kom til Longyearbyen for å gå Svalabard Skimaraton, men flyselskapet fikk ikke med seg vesentlige deler av skiutstyret han trenger. Heldigvis setter SAS opp ekstrafly som skal komme til Svalbard i kveld med bagasjen. FOTO: Christopher Engås

SAS fikk ikke med bagasjen:

Skiløpere mangler skiutstyret

– Vi kom til Svalbard for å gå Svalbard Skimaraton. Men SAS har ikke fått med seg bagasjen. Mange mangler til og med skiene sine, sier Petter Riiser. Nå setter SAS opp ekstrafly.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2015 kl 21:18

Oslomannen er en av over 850 som skal gå Svalbard Skimaraton lørdag. Men han har problemer med å se hvordan det skal være mulig.

– I går var det et femtitalls som ikke fikk bagasjen sin med på flyet. I dag anslår jeg at det er mellom 40 og 70 som ikke har fått med seg det de trenger for å kunne gå løpet, sier RIiser.

Selv fant han skiene på bagasjebandet, men det var alt.

– Jeg mangler all bagasje som inneholder klærne jeg skal bruke, jeg mangler skismurning, støvler og alt det andre jeg hadde med meg. Kona og jeg har planlagt snøskutertur i helga, og jeg står her i småsko og en jakke, sier han.

Riiser mener servicen fra flyselskapet er for dårlig.

– Når det er så mange som mangler alt av elementært utstyr for å kunne gjøre det de har reist til Svalbard for å gjøre, burde flyselskapet stilt opp og fått alt oppover, sier han.

Ifølge Riiser har SAS lovet å ha utstyret i Longyearbyen lørdag morgen klokken åtte. Det betyr i så fall at skiløperne får utstyret bare halvannen time før start.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS forklarer situasjonen slik.

– På grunn av mengden bagasje som skal til Svalbard, gjorde vektbegrensningene seg gjeldende. Vi måtte derfor sette igjen mye ski, sier han.

Men selskapet har tatt ansvar, og ser nå til at skiløperne får utstyret sitt tidligere enn først kommunisert.

– SAS har besluttet å sette opp et ekstrafly som skal være i Longyearbyen i kveld. Vi beklager det inntrufne, men vi er nødt til å forholde oss til vektbegrensningene. Vi har ikke gjort dette av vrang vilje, forsikrer Johansen.

Se bildet større

Passasjerene på vei ut av flyet. På dette tidspunktet visste de ikke at de ikke fikk med seg bagasjen til Svalbard. FOTO: Privat

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!