Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skiløpere mangler skiutstyret

Petter Riiser er en av flere som er misfornøyd med SAS. Han kom til Longyearbyen for å gå Svalabard Skimaraton, men flyselskapet fikk ikke med seg vesentlige deler av skiutstyret han trenger. Heldigvis setter SAS opp ekstrafly som skal komme til Svalbard i kveld med bagasjen. FOTO: Christopher Engås

SAS fikk ikke med bagasjen:

Skiløpere mangler skiutstyret

– Vi kom til Svalbard for å gå Svalbard Skimaraton. Men SAS har ikke fått med seg bagasjen. Mange mangler til og med skiene sine, sier Petter Riiser. Nå setter SAS opp ekstrafly.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2015 kl 21:18

Oslomannen er en av over 850 som skal gå Svalbard Skimaraton lørdag. Men han har problemer med å se hvordan det skal være mulig.

– I går var det et femtitalls som ikke fikk bagasjen sin med på flyet. I dag anslår jeg at det er mellom 40 og 70 som ikke har fått med seg det de trenger for å kunne gå løpet, sier RIiser.

Selv fant han skiene på bagasjebandet, men det var alt.

– Jeg mangler all bagasje som inneholder klærne jeg skal bruke, jeg mangler skismurning, støvler og alt det andre jeg hadde med meg. Kona og jeg har planlagt snøskutertur i helga, og jeg står her i småsko og en jakke, sier han.

Riiser mener servicen fra flyselskapet er for dårlig.

– Når det er så mange som mangler alt av elementært utstyr for å kunne gjøre det de har reist til Svalbard for å gjøre, burde flyselskapet stilt opp og fått alt oppover, sier han.

Ifølge Riiser har SAS lovet å ha utstyret i Longyearbyen lørdag morgen klokken åtte. Det betyr i så fall at skiløperne får utstyret bare halvannen time før start.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS forklarer situasjonen slik.

– På grunn av mengden bagasje som skal til Svalbard, gjorde vektbegrensningene seg gjeldende. Vi måtte derfor sette igjen mye ski, sier han.

Men selskapet har tatt ansvar, og ser nå til at skiløperne får utstyret sitt tidligere enn først kommunisert.

– SAS har besluttet å sette opp et ekstrafly som skal være i Longyearbyen i kveld. Vi beklager det inntrufne, men vi er nødt til å forholde oss til vektbegrensningene. Vi har ikke gjort dette av vrang vilje, forsikrer Johansen.

Se bildet større

Passasjerene på vei ut av flyet. På dette tidspunktet visste de ikke at de ikke fikk med seg bagasjen til Svalbard. FOTO: Privat

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!