Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skiløpere hentet med helikopter

 

Skiløpere hentet med helikopter

Fire tsjekkiske skiløpere ble hentet med helikopter i Inglefieldbukta søndag etter å ha fått et telt ødelagt i den sterke vinden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Tsjekkerne har ligget værfast i telt på nordsiden av Inglefieldbuka, på østsiden av Spitsbergen, i tre dager. Etter at ett av de to teltene deres begynte å gi etter i sømmene i den sterke vinden, varslet de Sysselmannen ved 14-tiden søndag. Det opplyser førstebetjent Roar Hilde hos Sysselmannen.

Hentet med helikopter
Tsjekkerne, som er på Svalbard på en treningstur for en senere Nordpolekspedisjon, fryktet at også de andre teltet skulle gi etter.
– Etter en rask rådslagning med oss, ble vi enige med dem om at det sikreste var at de ble hentet inn med vårt Super Puma-helikopter, sier Hilde.

Kalde bein
Skiløperne befant seg ikke langt unna den franske seilbåten «Vagabond», som ligger innefrosset i Inglefieldbukta, men var ikke i stand til å ta seg fram dit på grunn av den sterke vinden.
Klokken 16.30 var de fire tilbake i Longyearbyen, uten annen skade enn at en av dem var blitt litt kald på beina, ifølge Hilde.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!