Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skiløpere hentet med helikopter

 

Skiløpere hentet med helikopter

Fire tsjekkiske skiløpere ble hentet med helikopter i Inglefieldbukta søndag etter å ha fått et telt ødelagt i den sterke vinden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Tsjekkerne har ligget værfast i telt på nordsiden av Inglefieldbuka, på østsiden av Spitsbergen, i tre dager. Etter at ett av de to teltene deres begynte å gi etter i sømmene i den sterke vinden, varslet de Sysselmannen ved 14-tiden søndag. Det opplyser førstebetjent Roar Hilde hos Sysselmannen.

Hentet med helikopter
Tsjekkerne, som er på Svalbard på en treningstur for en senere Nordpolekspedisjon, fryktet at også de andre teltet skulle gi etter.
– Etter en rask rådslagning med oss, ble vi enige med dem om at det sikreste var at de ble hentet inn med vårt Super Puma-helikopter, sier Hilde.

Kalde bein
Skiløperne befant seg ikke langt unna den franske seilbåten «Vagabond», som ligger innefrosset i Inglefieldbukta, men var ikke i stand til å ta seg fram dit på grunn av den sterke vinden.
Klokken 16.30 var de fire tilbake i Longyearbyen, uten annen skade enn at en av dem var blitt litt kald på beina, ifølge Hilde.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!