Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skiløpere hentet med helikopter

 

Skiløpere hentet med helikopter

Fire tsjekkiske skiløpere ble hentet med helikopter i Inglefieldbukta søndag etter å ha fått et telt ødelagt i den sterke vinden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Tsjekkerne har ligget værfast i telt på nordsiden av Inglefieldbuka, på østsiden av Spitsbergen, i tre dager. Etter at ett av de to teltene deres begynte å gi etter i sømmene i den sterke vinden, varslet de Sysselmannen ved 14-tiden søndag. Det opplyser førstebetjent Roar Hilde hos Sysselmannen.

Hentet med helikopter
Tsjekkerne, som er på Svalbard på en treningstur for en senere Nordpolekspedisjon, fryktet at også de andre teltet skulle gi etter.
– Etter en rask rådslagning med oss, ble vi enige med dem om at det sikreste var at de ble hentet inn med vårt Super Puma-helikopter, sier Hilde.

Kalde bein
Skiløperne befant seg ikke langt unna den franske seilbåten «Vagabond», som ligger innefrosset i Inglefieldbukta, men var ikke i stand til å ta seg fram dit på grunn av den sterke vinden.
Klokken 16.30 var de fire tilbake i Longyearbyen, uten annen skade enn at en av dem var blitt litt kald på beina, ifølge Hilde.

Siste nytt i Nyheter

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!