Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skigåerne er hentet

 

Skigåerne er hentet

Sysselmannen klarte å ta seg fram til de to skigåerne på Tryggvebreen mellom klokken 0830 og 09 i morges. Helikopteret landet i Longyearbyen rett før klokken ti.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.03.2011 kl 10:20

– De er etter forholdene i god behold og har det bra, sier kommunikasjonsrådgiver hos Sysselmannen, Liv Ødegaard.

De to mennene, André Spica (34) og Øystein Breidablik, som er i midten av 40-årene, la ut på langtur 11. mars. Egentlig skulle de gå Spitsbergen på langs og begynne fra Verlegenhuken, men fordi Spica fikk en skuter over foten i forbindelse med utsettingen, ble turen kortere enn planlagt. De to mennene begynte i stedet å gå fra Atomfjella.

Ødelagt telt

I går kveld fikk Sysselmannen melding om at de to hadde problemer. De lå værfast på Tryggvebreen, og teltet hadde blitt ødelagt i vinden. Det var også mye nedbør.

Sysselmannen forsøkte å sende helikopter ved 22-tiden i går for å hente mennene, men det måtte snu på grunn av været. I morges ble det gjort et nytt forsøk på å hente skigåerne med helikopter, og denne gangen lyktes det. Det ble også sendt ut en skuterpatrulje, men disse har snudd.    

Mennene har selv oppdatert situasjonen på Facebook. Klokken 09.50 kunne André Spica opplyse om at de sitter i redningshelikopteret. 

Helikopteret landet i Longyearbyen litt før klokken ti. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!