Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skigåerne er hentet

 

Skigåerne er hentet

Sysselmannen klarte å ta seg fram til de to skigåerne på Tryggvebreen mellom klokken 0830 og 09 i morges. Helikopteret landet i Longyearbyen rett før klokken ti.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.03.2011 kl 10:20

– De er etter forholdene i god behold og har det bra, sier kommunikasjonsrådgiver hos Sysselmannen, Liv Ødegaard.

De to mennene, André Spica (34) og Øystein Breidablik, som er i midten av 40-årene, la ut på langtur 11. mars. Egentlig skulle de gå Spitsbergen på langs og begynne fra Verlegenhuken, men fordi Spica fikk en skuter over foten i forbindelse med utsettingen, ble turen kortere enn planlagt. De to mennene begynte i stedet å gå fra Atomfjella.

Ødelagt telt

I går kveld fikk Sysselmannen melding om at de to hadde problemer. De lå værfast på Tryggvebreen, og teltet hadde blitt ødelagt i vinden. Det var også mye nedbør.

Sysselmannen forsøkte å sende helikopter ved 22-tiden i går for å hente mennene, men det måtte snu på grunn av været. I morges ble det gjort et nytt forsøk på å hente skigåerne med helikopter, og denne gangen lyktes det. Det ble også sendt ut en skuterpatrulje, men disse har snudd.    

Mennene har selv oppdatert situasjonen på Facebook. Klokken 09.50 kunne André Spica opplyse om at de sitter i redningshelikopteret. 

Helikopteret landet i Longyearbyen litt før klokken ti. 

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!