Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skigåere i nød

 

Skigåere i nød

To norske turister har utløst en nødpeilesender på Tryggvebreen øst for Austfjorden. Sysselmannen var på vei med helikopter, men måtte snu på grunn av dårlig vær.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.03.2011 kl 10:24

De to mennene er på skitur på egen hånd. Klokken 19.18 onsdag kveld fikk Sysselmannen melding om at de har fått problemer. Teltet deres er ødelagt, og det er sterk vind og nedbør i området. De to mennene befinner seg drøyt fem kilometer fra fangststasjonen på Austfjordnes.

En skipatrulje med tre personer fra Røde Kors og en førstebetjent fra Sysselmannen dro fra Longyearbyen med helikopter til Tryggvebreen i 22-tiden. 

Kontakt på telefon

– Slik som situasjonen er, var det viktig å få rett folk og utstyr av gårde. Men vi har løpende kontakt med de to mennene på satellittelefon, og situasjonen er ikke akutt kritisk, sier kommunikasjonsrådgiver hos Sysselmannen, Liv Ødegaard.

De to mennene skal blant annet ha godt med utstyr og være i noe le. De har også to hunder med seg. 

Helikopteret måtte imidlertid snu på grunn av været, og Sysselmannen vil prøve igjen torsdag morgen. Da er det meldt bedre vær.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!