Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skigåere i nød

 

Skigåere i nød

To norske turister har utløst en nødpeilesender på Tryggvebreen øst for Austfjorden. Sysselmannen var på vei med helikopter, men måtte snu på grunn av dårlig vær.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.03.2011 kl 10:24

De to mennene er på skitur på egen hånd. Klokken 19.18 onsdag kveld fikk Sysselmannen melding om at de har fått problemer. Teltet deres er ødelagt, og det er sterk vind og nedbør i området. De to mennene befinner seg drøyt fem kilometer fra fangststasjonen på Austfjordnes.

En skipatrulje med tre personer fra Røde Kors og en førstebetjent fra Sysselmannen dro fra Longyearbyen med helikopter til Tryggvebreen i 22-tiden. 

Kontakt på telefon

– Slik som situasjonen er, var det viktig å få rett folk og utstyr av gårde. Men vi har løpende kontakt med de to mennene på satellittelefon, og situasjonen er ikke akutt kritisk, sier kommunikasjonsrådgiver hos Sysselmannen, Liv Ødegaard.

De to mennene skal blant annet ha godt med utstyr og være i noe le. De har også to hunder med seg. 

Helikopteret måtte imidlertid snu på grunn av været, og Sysselmannen vil prøve igjen torsdag morgen. Da er det meldt bedre vær.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!