Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skifte i Lunckefjell-ledelsen

Harry Higraff (t.v.) har lang fartstid i Store Norske. Her som teknisk direktør under et møte med staben i Lunckefjell-prosjektet i januar 2009. FOTO: Birger Amundsen

Skifte i Lunckefjell-ledelsen

Harry Higraff har overtatt ledelsen av Lunckefjell-prosjektet etter at Roy Are Hanssen valgte å trekke seg fra stillingen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.08.2012 kl 14:29

– Det er ingen dramatikk i dette. Roy ønsket ikke å fortsette i rollen som avdelingsleder i Plan- og prosjektavdelingen. At han valgte det, anser jeg som en privatsak mellom ham og selskapet, sier administrerende direktør Per Andersson i Store Norske.

Med ansettelsen av tidligere teknisk direktør og produksjonsdirektør Harry Higraff har Store Norske fått en gammel ringrev tilbake i ledelsen.

Andersson sier at overgangen skjedde mandag, og at Higraff alt fra samme dag var i gang i stillingen. Higraff oppholdt seg fortsatt på fastlandet, men er nå på plass på Svalbard.

Ingen sammenheng

Store Norske har vært utsatt for kritikk av egne folk for mangelfull gruvefaglig bakgrunn i ledelsen. I juni sendte tidligere driftsingeniør Bjørn Fjukstad et brev til Nærings- og handelsdepartementet hvor han advarte om at Store Norske går en svært usikker framtid i møte om ikke ledelse og styre i selskapet tar ansvar.

I brevet skriver Fjukstad at dagens ledelse ikke kan gruve- og bergverksdrift, etter at «de fleste medarbeidere som innehar den nødvendige tekniske og økonomiske kompetanse har forlatt selskapet uten å bli erstattet med nye medarbeidere».

Store Norske-direktør Per Andersson avviser at skiftet har sammenheng med kritikken Store Norske har vært utsatt for.

– Vi var i gang med å styrke Plan- og prosjektavdelingen alt i mai. At Harry Higraff nå kommer tilbake til Store Norske er jeg svært godt fornøyd med, understreker Andersson.

Lang fartstid

Etter over 30 år i Store Norske pensjonerte Harry Higraff seg i juni for to år siden. Han var sentral som teknisk direktør under oppbyggingen av Svea Nord-gruva. I tiden før han gikk av var han direktør for prosjekt- og investeringsutvikling.

Med Higraff på laget får Store Norske en kompetent mann inn i Plan- og prosjektavdelingen, hvor Lunckefjell-prosjektet hører innunder.

– Hva er det første du tar tak i?

– Det som haster er å velge utstyr til oppfaringsarbeidet. Der holder tiden på å renne ut, svarer han.

Klargjøring for produksjon

Oppfaringsarbeidet i Lunckefjell-gruva skal etter planen starte 1. september neste år. I følge Higraff er det for tidlig å si hvorvidt planen endres for driftsformen som skal brukes.

– Det som er viktig, er at vi tar de riktige avgjørelsene. Uansett hvilken driftsform vi velger, vil oppfaringsutstyret uansett være det samme, fastslår han.

Roy Are Hanssen fortsetter i en underordnet stilling i Plan- og prosjektavdelingen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!