Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skifte i Lunckefjell-ledelsen

Harry Higraff (t.v.) har lang fartstid i Store Norske. Her som teknisk direktør under et møte med staben i Lunckefjell-prosjektet i januar 2009. FOTO: Birger Amundsen

Skifte i Lunckefjell-ledelsen

Harry Higraff har overtatt ledelsen av Lunckefjell-prosjektet etter at Roy Are Hanssen valgte å trekke seg fra stillingen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.08.2012 kl 14:29

– Det er ingen dramatikk i dette. Roy ønsket ikke å fortsette i rollen som avdelingsleder i Plan- og prosjektavdelingen. At han valgte det, anser jeg som en privatsak mellom ham og selskapet, sier administrerende direktør Per Andersson i Store Norske.

Med ansettelsen av tidligere teknisk direktør og produksjonsdirektør Harry Higraff har Store Norske fått en gammel ringrev tilbake i ledelsen.

Andersson sier at overgangen skjedde mandag, og at Higraff alt fra samme dag var i gang i stillingen. Higraff oppholdt seg fortsatt på fastlandet, men er nå på plass på Svalbard.

Ingen sammenheng

Store Norske har vært utsatt for kritikk av egne folk for mangelfull gruvefaglig bakgrunn i ledelsen. I juni sendte tidligere driftsingeniør Bjørn Fjukstad et brev til Nærings- og handelsdepartementet hvor han advarte om at Store Norske går en svært usikker framtid i møte om ikke ledelse og styre i selskapet tar ansvar.

I brevet skriver Fjukstad at dagens ledelse ikke kan gruve- og bergverksdrift, etter at «de fleste medarbeidere som innehar den nødvendige tekniske og økonomiske kompetanse har forlatt selskapet uten å bli erstattet med nye medarbeidere».

Store Norske-direktør Per Andersson avviser at skiftet har sammenheng med kritikken Store Norske har vært utsatt for.

– Vi var i gang med å styrke Plan- og prosjektavdelingen alt i mai. At Harry Higraff nå kommer tilbake til Store Norske er jeg svært godt fornøyd med, understreker Andersson.

Lang fartstid

Etter over 30 år i Store Norske pensjonerte Harry Higraff seg i juni for to år siden. Han var sentral som teknisk direktør under oppbyggingen av Svea Nord-gruva. I tiden før han gikk av var han direktør for prosjekt- og investeringsutvikling.

Med Higraff på laget får Store Norske en kompetent mann inn i Plan- og prosjektavdelingen, hvor Lunckefjell-prosjektet hører innunder.

– Hva er det første du tar tak i?

– Det som haster er å velge utstyr til oppfaringsarbeidet. Der holder tiden på å renne ut, svarer han.

Klargjøring for produksjon

Oppfaringsarbeidet i Lunckefjell-gruva skal etter planen starte 1. september neste år. I følge Higraff er det for tidlig å si hvorvidt planen endres for driftsformen som skal brukes.

– Det som er viktig, er at vi tar de riktige avgjørelsene. Uansett hvilken driftsform vi velger, vil oppfaringsutstyret uansett være det samme, fastslår han.

Roy Are Hanssen fortsetter i en underordnet stilling i Plan- og prosjektavdelingen.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!