Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skeptiske til serveringsbransjen

 

Skeptiske til serveringsbransjen

LO synes arbeids­forholdene er tvilsomme i flere av bedriftene i den uorganiserte delen av restaurant- og utelivsbransjen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.06.2010 kl 08:00

– Det er litt grumsete på plassene som ikke har tariffavtale, sier faglig ungdomssekretær i LO Troms, Audun Kristoffersen.

Ungdomssekretæren var i Longyearbyen i midten av mai for å se hvordan forholdene er for byens arbeidere. Kristoffersen tror ansatte på Longyearbyens serveringssteder lett ville fått bedre arbeidsvilkår og bedre betalt, dersom bedriftene hadde undertegnet tariffavtaler. Han vil ikke si hvilke steder han sikter til.

– Generelt har de stedene som ikke har tariffavtale, heller ikke overtidsbetaling, sier Kristoffersen.

Kollektiv avtale

En tariffavtale er en kollektiv avtale mellom arbeidstakere og arbeidsgiver om lønns- og arbeidsvilkår.

Kristoffersen forteller om ansatte som jobber ti- til tolvtimersdager, uten å få overtidsbetaling, og at mange får beskjed om arbeidstid fra uke til uke.

– De uorganiserte bedriftene i restaurant- og utelivsbransjen på Svalbard har noen finurlige løsninger på organisering av overtid og skift, sier han.

Få organiserte

Daglig leder på Huset, André Grytbakk, forteller at ingen av hans ansatte er organisert.

– Det har ikke vært noen etterspørsel blant de ansatte om å organisere seg. På ryddige arbeidssteder er det ikke mye å hente på å organisere seg, sier han.

Grytbakk forteller videre at Huset følger riksavtalen for restaurantansatte, og betaler overtid utover ni timer.

Over tariffen

Heller ikke på Svalbar er noen av de ansatte organisert. De som jobber der får overtidsbetaling etter avtale og lønn i kontrakt.

– Vi ligger over tariffen, sier daglig leder på Svalbar, Patrik Jonsson.

Daglig leder på Kroa, Jørn Kjetil Hansen, tipper at to tredjedeler av de som jobber der er organisert. Han sier at Kroa forholder seg til gjeldende tariffavtale for hotell- og restaurant.

– De ansatte får overtidsbetaling når de har krav på det, sier han.

Ikke sikker

Tillitsvalgt for de hotellansatte i Spitsbergen Travel, Frantz Johannes Vangen, sier at Spitsbergen Travel følger serviceoverenskomsten for Svalbard, som er en særavtale med noen endringer fra riksavtalen for hotell- og restaurantbransjen.

Finn-Gunnar Domben i Fellesforbundet synes ikke det betyr så mye når uorganiserte bedrifter «følger tariffen».

– Det er en vanlig ordlyd som brukes om at man ligger over minstelønna i riksavtalen for hotell- og restaurantbransjen. Men timelønna er bare en liten del av riksavtalen, sier han.

Undertegnet tariffavtale

En bedrift som har tariffavtale er Karls-Berger Pub. I vår undertegnet innehaver Steve Daldorff Torgersen tariffavtale med Fellesforbundet på vegne av sine ansatte.

– Det er greit å ha et felles regelverk å forholde seg til, sier han,

 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!