Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skattelistene legges ut

Skattelistene skal ligge ute i tre uker. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Skattelistene legges ut

Skattelistene for Svalbard ble fredag lagt ut i første etasje i Post- og bankbygget til alminnelig ettersyn i tre uker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Listene viser at folk fortsatt tjener godt på Svalbard og at lederlønningene i flere av selskapene, blant annet i Store Norske, har økt. Mennene tjener fortsatt best, med unntak av noen få kvinner som topper lista i Longyearbyen lokalstyre og i reiselivet.

Lavere formue
Bård Gundersen, daglig leder i VVS Spitsbergen, er fortsatt den som både tjener best og har høyest formue i Longyearbyen. Gundersens inntekt har økt fra rundt 2,5 millioner kroner i 2006 til nær 3,5 millioner kroner i fjor. Formuen er imidlertid redusert fra 20,5 millioner kroner til 14,6 millioner.

Beklager Robert!
Rett under ham på inntektstoppen ligger tidligere administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen. I fjor tjente han drøyt tre millioner kroner.

I fredagens utgave av Svalbardposten er det gjort et utdrag av skattelista. Der har det imidlertid sneket seg inn en feil som Svalbardposten beklager.

I utdraget står det at Robert Hermansen bare skattet 48.733 kroner i fjor, mens det riktige skal være 591.467 kroner. Hermansen har også null kroner i formue og ikke 58.000 kroner, som Svalbardposten skriver i fredagens papirutgave.

I motsetning til på fastlandet legges ikke listene på Svalbard ut elektronisk.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!