Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skattelistene legges ut

Skattelistene skal ligge ute i tre uker. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Skattelistene legges ut

Skattelistene for Svalbard ble fredag lagt ut i første etasje i Post- og bankbygget til alminnelig ettersyn i tre uker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Listene viser at folk fortsatt tjener godt på Svalbard og at lederlønningene i flere av selskapene, blant annet i Store Norske, har økt. Mennene tjener fortsatt best, med unntak av noen få kvinner som topper lista i Longyearbyen lokalstyre og i reiselivet.

Lavere formue
Bård Gundersen, daglig leder i VVS Spitsbergen, er fortsatt den som både tjener best og har høyest formue i Longyearbyen. Gundersens inntekt har økt fra rundt 2,5 millioner kroner i 2006 til nær 3,5 millioner kroner i fjor. Formuen er imidlertid redusert fra 20,5 millioner kroner til 14,6 millioner.

Beklager Robert!
Rett under ham på inntektstoppen ligger tidligere administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen. I fjor tjente han drøyt tre millioner kroner.

I fredagens utgave av Svalbardposten er det gjort et utdrag av skattelista. Der har det imidlertid sneket seg inn en feil som Svalbardposten beklager.

I utdraget står det at Robert Hermansen bare skattet 48.733 kroner i fjor, mens det riktige skal være 591.467 kroner. Hermansen har også null kroner i formue og ikke 58.000 kroner, som Svalbardposten skriver i fredagens papirutgave.

I motsetning til på fastlandet legges ikke listene på Svalbard ut elektronisk.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!