Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skapelsen på Huset

Sirkus Svalnardo viste forestillingen Skapelsen på Huset. FOTO: Birger Amundsen

Skapelsen på Huset

En hel skokk barn og ungdom fylte scenen på Huset lørdag, da Sirkus Svalnardo viste forestillingen Skapelsen, basert på norrøn mytologi.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I løpet av en kort, hektisk uke har 65 barn og ungdom, sammen med instruktører fra Tromsdalen Kulturhus, Kulta, improvisert fram forestillingen.
«Når Kulta lager forestillinger, improviserer og leker vi med de ulike uttrykksformene innenfor scenekunst. For oss er det viktig å fortelle en historie i våre forestillinger, i år har vi latt oss inspirere av Skapelsesmyten i norrøn mytologi,» skriver arrangøren i programmet.

Kort tid
– Vi har arbeidet med forestillingen i en uke, og det er ganske fantastisk at vi har fått det til på så kort tid. De største har hatt prøver hver dag, de som er mindre har innimellom hatt pauser, forklarer Bente Reibo. Hun har hatt regi på forestillingen, og er kunstnerisk og administrativ leder av Kulta.
Staben fra Tromsø, i samarbeid med lokale aktører, har nedlagt et stort arbeid scenografisk og lydmessig for å skape en mystisk, mytisk stemning. Aktører i alle størrelser krydde ut og inn av scenen, og tok også i bruk resten av kinosalen i forestillingen.

Se bilder fra forestillingen her!

Tredje året
Reibo sier at det er tredje året at Kulta lager forestilling i Longyearbyen, og at kjernen i Sirkus Svalnardo er en liten gruppe som har vært med fra begynnelsen.
– Vi er ikke først og fremst ute etter å skape artister, men gode, trygge samfunnsborgere som tør å stå fram, sier Reibo.
Alle som er med får en rolle som de er i stand til å mestre. Det er ingen begrensning på alderen, også foreldre og andre voksne som ønsker det kan delta.
Janne Nilsen, som tidligere arbeidet i Longyearbyen og nå er ansatt på Kulta, har også en sentral rolle i forestillingen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!