Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skapelsen på Huset

Sirkus Svalnardo viste forestillingen Skapelsen på Huset. FOTO: Birger Amundsen

Skapelsen på Huset

En hel skokk barn og ungdom fylte scenen på Huset lørdag, da Sirkus Svalnardo viste forestillingen Skapelsen, basert på norrøn mytologi.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I løpet av en kort, hektisk uke har 65 barn og ungdom, sammen med instruktører fra Tromsdalen Kulturhus, Kulta, improvisert fram forestillingen.
«Når Kulta lager forestillinger, improviserer og leker vi med de ulike uttrykksformene innenfor scenekunst. For oss er det viktig å fortelle en historie i våre forestillinger, i år har vi latt oss inspirere av Skapelsesmyten i norrøn mytologi,» skriver arrangøren i programmet.

Kort tid
– Vi har arbeidet med forestillingen i en uke, og det er ganske fantastisk at vi har fått det til på så kort tid. De største har hatt prøver hver dag, de som er mindre har innimellom hatt pauser, forklarer Bente Reibo. Hun har hatt regi på forestillingen, og er kunstnerisk og administrativ leder av Kulta.
Staben fra Tromsø, i samarbeid med lokale aktører, har nedlagt et stort arbeid scenografisk og lydmessig for å skape en mystisk, mytisk stemning. Aktører i alle størrelser krydde ut og inn av scenen, og tok også i bruk resten av kinosalen i forestillingen.

Se bilder fra forestillingen her!

Tredje året
Reibo sier at det er tredje året at Kulta lager forestilling i Longyearbyen, og at kjernen i Sirkus Svalnardo er en liten gruppe som har vært med fra begynnelsen.
– Vi er ikke først og fremst ute etter å skape artister, men gode, trygge samfunnsborgere som tør å stå fram, sier Reibo.
Alle som er med får en rolle som de er i stand til å mestre. Det er ingen begrensning på alderen, også foreldre og andre voksne som ønsker det kan delta.
Janne Nilsen, som tidligere arbeidet i Longyearbyen og nå er ansatt på Kulta, har også en sentral rolle i forestillingen.

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!