Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skapelsen på Huset

Sirkus Svalnardo viste forestillingen Skapelsen på Huset. FOTO: Birger Amundsen

Skapelsen på Huset

En hel skokk barn og ungdom fylte scenen på Huset lørdag, da Sirkus Svalnardo viste forestillingen Skapelsen, basert på norrøn mytologi.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I løpet av en kort, hektisk uke har 65 barn og ungdom, sammen med instruktører fra Tromsdalen Kulturhus, Kulta, improvisert fram forestillingen.
«Når Kulta lager forestillinger, improviserer og leker vi med de ulike uttrykksformene innenfor scenekunst. For oss er det viktig å fortelle en historie i våre forestillinger, i år har vi latt oss inspirere av Skapelsesmyten i norrøn mytologi,» skriver arrangøren i programmet.

Kort tid
– Vi har arbeidet med forestillingen i en uke, og det er ganske fantastisk at vi har fått det til på så kort tid. De største har hatt prøver hver dag, de som er mindre har innimellom hatt pauser, forklarer Bente Reibo. Hun har hatt regi på forestillingen, og er kunstnerisk og administrativ leder av Kulta.
Staben fra Tromsø, i samarbeid med lokale aktører, har nedlagt et stort arbeid scenografisk og lydmessig for å skape en mystisk, mytisk stemning. Aktører i alle størrelser krydde ut og inn av scenen, og tok også i bruk resten av kinosalen i forestillingen.

Se bilder fra forestillingen her!

Tredje året
Reibo sier at det er tredje året at Kulta lager forestilling i Longyearbyen, og at kjernen i Sirkus Svalnardo er en liten gruppe som har vært med fra begynnelsen.
– Vi er ikke først og fremst ute etter å skape artister, men gode, trygge samfunnsborgere som tør å stå fram, sier Reibo.
Alle som er med får en rolle som de er i stand til å mestre. Det er ingen begrensning på alderen, også foreldre og andre voksne som ønsker det kan delta.
Janne Nilsen, som tidligere arbeidet i Longyearbyen og nå er ansatt på Kulta, har også en sentral rolle i forestillingen.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!