Skallet ned dørvakta

To måtte til sykehus etter sammenstøt natt til lørdag.

Mannen som skallet til dørvakta på Huset natt til lørdag, blir avhørt i løpet av helga.
Publisert

En mannlig gjest og dørvakta på Huset måtte begge på sykehus etter en slåsskamp på utestedet i Longyearbyen natt til lørdag.

Forløpet er uklart, men den mannlige gjesten i midten av 50-årene skallet til dørvakta. Fem på halv fire natt til lørdag fikk politiet melding om hendelsen.

- Vi kom ganske raskt til stedet og pågrep den mistenkte, sier sysselmannsførstebetjent Thomas Aga til Svalbardposten.

Fikk slått løs tenner
De to ble umiddelbart tatt med til sykehuset for behandling etter sammenstøtet. Dørvakta har som følge av skallingen fått slått løs tenner, mens gjesten pådro seg kutt i panna.
Ifølge politiet var den mistenkte påvirket av alkohol. Det skal også ha vært flere vitner til hendelsen.

Mannen er ikke fastboende, og ble etter legebesøket kjørt til bostedet han har under oppholdet, og blir i løpet av lørdagen avhørt av politiet.

Det er også klart at han risikerer en streng reaksjon. I et tilfelle hvor en gjest hadde utøvet vold mot ei dørvakt på et annet utested i Longyearbyen, reagerte politiet med å gi 12.000 kroner i bot. I dette tilfellet risikerer mannen også å bli siktet for legemsbeskadigelse.

- Vi må vurdere skadeomfanget her og har ikke tatt standpunkt til det ennå, sier Aga.

Anmeldte trusler
Like etter hendelsen på Huset fikk politiet melding fra en person som hevdet å ha blitt utsatt for trusler. Klokka hadde da passert fem med ti minutter, og politiet nøster nå i saken, sier Aga.

- Vi venter en anmeldelse fra den fornærmede.

Powered by Labrador CMS