Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skal sjekke ID på Svalbard

Fra 2015 blir det ny skatteordning for de ansatte i Barentsburg. Skatteetaten vil opprette et mobilt ID-kontor i gruvebyen for å informere og forberede de ansatte og arbeidsgiveren Trust Arktikugol. FOTO: Anders Fjellestad

Skal sjekke ID på Svalbard

Skatteetaten vil etablere et stasjonært og et mobilt ID-kontor på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Utenlandske arbeidstakere må i dag ha et såkalt D-nummer for å få skattekort. Det krever at de møter opp på skattekontoret for ID-kontroll.

Åpner for alle

Til nå har denne kontrollen kun blitt utført på fastlandet, men nå vil Skatteetaten etablere en ID-kontroll ved skattekontoret i Longyearbyen.

«Personer som oppholder seg på Svalbard kan ha negative vedtak på oppholdstillatelse. Disse vil kunne oppholde seg på Svalbard, men vil ikke få tillatelse til å reise til fastlandet for å søke om d-nummer», skriver etaten i et brev til Justisdepartementet og Utenriksdepartementet. Begge departementene er positive til etableringen.

Til Barentsburg

Skatteetaten ønsker også å etablere en mobil ID-kontroll som kan reise jevnlig til Barentsburg. Dette kan samkjøres med Sysselmannens månedlige kontordag i gruvebyen. Ifølge etaten har sysselmann Odd Olsen Ingerø gitt grønt lys for at en ansatt fra skattekontoret kan være til stede i kontortida og utføre ID-kontroll i Barentsburg.

Fra 2015 skal de ansatte i Trust Arktikugol skattes på individnivå. I dag skattlegges russerne og ukrainerne gjennom et årlig fellesoppgjør, basert på et fast beløp per ansatt. I forbindelse med omleggingen, vil Skatteetaten være jevnlig til stede i Barentsburg for å informere og forberede de ansatte.

Skatteetaten sier de kan etablere ID-kontrollen raskt.

Siste nytt i Nyheter

Se ødeleggelsene

Svalbardposten har vært i skredområdet.

Møter boligeierne mandag

Verken Sysselmannen eller lokalstyret ønsker folk øverst i Lia, men det er fremdeles flere spørsmål knyttet til hva som skjer videre.

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

 
Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!