Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skal sjekke ID på Svalbard

Fra 2015 blir det ny skatteordning for de ansatte i Barentsburg. Skatteetaten vil opprette et mobilt ID-kontor i gruvebyen for å informere og forberede de ansatte og arbeidsgiveren Trust Arktikugol. FOTO: Anders Fjellestad

Skal sjekke ID på Svalbard

Skatteetaten vil etablere et stasjonært og et mobilt ID-kontor på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Utenlandske arbeidstakere må i dag ha et såkalt D-nummer for å få skattekort. Det krever at de møter opp på skattekontoret for ID-kontroll.

Åpner for alle

Til nå har denne kontrollen kun blitt utført på fastlandet, men nå vil Skatteetaten etablere en ID-kontroll ved skattekontoret i Longyearbyen.

«Personer som oppholder seg på Svalbard kan ha negative vedtak på oppholdstillatelse. Disse vil kunne oppholde seg på Svalbard, men vil ikke få tillatelse til å reise til fastlandet for å søke om d-nummer», skriver etaten i et brev til Justisdepartementet og Utenriksdepartementet. Begge departementene er positive til etableringen.

Til Barentsburg

Skatteetaten ønsker også å etablere en mobil ID-kontroll som kan reise jevnlig til Barentsburg. Dette kan samkjøres med Sysselmannens månedlige kontordag i gruvebyen. Ifølge etaten har sysselmann Odd Olsen Ingerø gitt grønt lys for at en ansatt fra skattekontoret kan være til stede i kontortida og utføre ID-kontroll i Barentsburg.

Fra 2015 skal de ansatte i Trust Arktikugol skattes på individnivå. I dag skattlegges russerne og ukrainerne gjennom et årlig fellesoppgjør, basert på et fast beløp per ansatt. I forbindelse med omleggingen, vil Skatteetaten være jevnlig til stede i Barentsburg for å informere og forberede de ansatte.

Skatteetaten sier de kan etablere ID-kontrollen raskt.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!