Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skal sjekke ID på Svalbard

Fra 2015 blir det ny skatteordning for de ansatte i Barentsburg. Skatteetaten vil opprette et mobilt ID-kontor i gruvebyen for å informere og forberede de ansatte og arbeidsgiveren Trust Arktikugol. FOTO: Anders Fjellestad

Skal sjekke ID på Svalbard

Skatteetaten vil etablere et stasjonært og et mobilt ID-kontor på Svalbard.

Utenlandske arbeidstakere må i dag ha et såkalt D-nummer for å få skattekort. Det krever at de møter opp på skattekontoret for ID-kontroll.

Åpner for alle

Til nå har denne kontrollen kun blitt utført på fastlandet, men nå vil Skatteetaten etablere en ID-kontroll ved skattekontoret i Longyearbyen.

«Personer som oppholder seg på Svalbard kan ha negative vedtak på oppholdstillatelse. Disse vil kunne oppholde seg på Svalbard, men vil ikke få tillatelse til å reise til fastlandet for å søke om d-nummer», skriver etaten i et brev til Justisdepartementet og Utenriksdepartementet. Begge departementene er positive til etableringen.

Til Barentsburg

Skatteetaten ønsker også å etablere en mobil ID-kontroll som kan reise jevnlig til Barentsburg. Dette kan samkjøres med Sysselmannens månedlige kontordag i gruvebyen. Ifølge etaten har sysselmann Odd Olsen Ingerø gitt grønt lys for at en ansatt fra skattekontoret kan være til stede i kontortida og utføre ID-kontroll i Barentsburg.

Fra 2015 skal de ansatte i Trust Arktikugol skattes på individnivå. I dag skattlegges russerne og ukrainerne gjennom et årlig fellesoppgjør, basert på et fast beløp per ansatt. I forbindelse med omleggingen, vil Skatteetaten være jevnlig til stede i Barentsburg for å informere og forberede de ansatte.

Skatteetaten sier de kan etablere ID-kontrollen raskt.

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!