Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skal sjekke ID på Svalbard

Fra 2015 blir det ny skatteordning for de ansatte i Barentsburg. Skatteetaten vil opprette et mobilt ID-kontor i gruvebyen for å informere og forberede de ansatte og arbeidsgiveren Trust Arktikugol. FOTO: Anders Fjellestad

Skal sjekke ID på Svalbard

Skatteetaten vil etablere et stasjonært og et mobilt ID-kontor på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Utenlandske arbeidstakere må i dag ha et såkalt D-nummer for å få skattekort. Det krever at de møter opp på skattekontoret for ID-kontroll.

Åpner for alle

Til nå har denne kontrollen kun blitt utført på fastlandet, men nå vil Skatteetaten etablere en ID-kontroll ved skattekontoret i Longyearbyen.

«Personer som oppholder seg på Svalbard kan ha negative vedtak på oppholdstillatelse. Disse vil kunne oppholde seg på Svalbard, men vil ikke få tillatelse til å reise til fastlandet for å søke om d-nummer», skriver etaten i et brev til Justisdepartementet og Utenriksdepartementet. Begge departementene er positive til etableringen.

Til Barentsburg

Skatteetaten ønsker også å etablere en mobil ID-kontroll som kan reise jevnlig til Barentsburg. Dette kan samkjøres med Sysselmannens månedlige kontordag i gruvebyen. Ifølge etaten har sysselmann Odd Olsen Ingerø gitt grønt lys for at en ansatt fra skattekontoret kan være til stede i kontortida og utføre ID-kontroll i Barentsburg.

Fra 2015 skal de ansatte i Trust Arktikugol skattes på individnivå. I dag skattlegges russerne og ukrainerne gjennom et årlig fellesoppgjør, basert på et fast beløp per ansatt. I forbindelse med omleggingen, vil Skatteetaten være jevnlig til stede i Barentsburg for å informere og forberede de ansatte.

Skatteetaten sier de kan etablere ID-kontrollen raskt.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!