Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skal rocke Endalen

Arrangørene har fortsatt mye jobb igjen foran festivalen som starter torsdag. Her er de i rubbhallen i Endalen, Wigdis Haugen (t.v.), Patrik Jonsson, Hege Myreng Jakobsen (bak), Line Vangen Roksøy, Anika Paust og Kristian Arnesen. FOTO: Birger Amundsen

Skal rocke Endalen

Rubbhallen i Endalen blir konsertarena for festivalen Spitsbergen Rock neste helg. Arrangørene melder om stor interesse i forkant av festivalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.06.2009 kl 09:30

– Det var meningen at vi skulle ha lørdagens konserter i den meget omdiskuterte rubbhallen til Per Teigen i Sjøområdet, og vi hadde fått alle tillatelser. Men så gikk det likevel ikke fordi hallen skal rives, sier presseansvarlig for Spitsbergen Rock, Line Vangen Roksøy.

Nå er konsertene flyttet til rubbhallen som Store Norske har stående i Endalen. Tirsdag var festivalledelsen på befaring på området, og de er veldig fornøyd med valget.

– Vi hadde lyst til å ha et utendørsarrangement, og gjøre noe som er annerledes enn det de andre festivalene gjør. Det kommer til å bli så flott her ute, sier Roksøy.

Gratis buss

Rundt rubbhallen skal det settes opp gjerder og toaletter som festivalen har fått låne av bedrifter i Longyearbyen. Arrangørene vil lage til et uteområde der folk kan stå hvis de ønsker det.

– Vi har fått låne noen store tromler som skal fungere som bord, forteller Roksøy.

Festivalen har søkt om skjenketillatelse for øl og vin i rubbhallen fram til klokken 01 og tror ikke det vil bli noe problem å få tillatelse.

I forkant av konsertene blir det vorspiel på Svalbar, og det er satt opp gratis buss fra sentrum inn til Endalen. 

Egne fanklubber

Startsskuddet for festivalen går torsdag kveld, med åpen scene på Svalbar, og fortsetter med flere konserter på Barentz Pub og Svalbar fredag. Lørdag er høydepunktet, med konsertene i Endalen, før det hele rundes av med jamsession på Barentz Pub søndag kveld.

Ifølge Roksøy er det stor interesse for festivalen blant både lokale og folk på fastlandet.

Hittil er det solgt i overkant av 100 billetter, de fleste av dem er helgepass.

– Billettsalget har vært bra, selv om det var litt tregt i starten. Vi vet at Svalbard-folk er litt treige, så vi har ikke bekymret oss for det. Noen av bandene har også egne fanklubber som kommer ens ærend til Svalbard for å få med seg festivalen, sier Roksøy.

Det er mulig å kjøpe billetter helt fram til konsertene starter, også i Endalen. 

Se hele festivalprogrammet her!

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!