Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skal pryde svalbardmeldingen

Justisdepartementet har valgt tegninger av Fredrik Lund (t.v.), Alona Kulyk og Anne Ragnhild Fause. Her sammen med sysselmann Per Sefland og rektor Tove Steig. FOTO: Birger Amundsen

Skal pryde svalbardmeldingen

Justisdepartementet har valgt ut tre vinnere av tegnekonkurransen ved skolen til å pryde stortingsmeldingen om Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.04.2009 kl 09:00

Det var tre meget spente elever som troppet opp på kontoret til rektor Tove Steig tirsdag uten å vite grunnen til innkallelsen. Sysselmann Per Sefland møtte opp med tegningene i hånden og fortalte de tre elevene at avgjørelsen var falt, og at de var de heldige utvalgte i tegnekonkurransen.

Lettet og glad

– Når jeg så sysselmannen med tegningene så skjønte jeg hva det gjaldt, sier en lettet og glad Anne Ragnhild Fause. De to andre vinnerne, Fredrik Lund og Alona Kulyk, var preget av alvoret og derfor ikke spesielt snakksalige.

Samtlige elever fra første til sjuende klasse ved Longyearbyen skole har deltatt i tegnekonkurransen «Mitt Svalbard – hvorfor Svalbard er et fint sted å bo».

– Justisministeren ønsket en åpen prosess rundt meldingen, for å få inn mange ulike stemmer. Derfra kom ideen om at også barnas stemme måtte bli med. Tanken er at tegningene skal tale for seg selv, sa ekspedisjonssjef Kjerstin Askholt i polaravdelingen i Justisdepartementet til Svalbardposten i slutten av januar.

Valgte tre

Fristen for konkurransen var 1. februar. En lokal jury plukket så ut ti tegninger, som ble sendt videre til Justisdepartementet. Av de ti har departementet valgt ut tre som skal brukes som illustrasjoner i stortingsmeldingen, som kommer like etter påske.

I et brev til skolen takker justisminister Knut Storberget for engasjementet fra barna. Per Sefland fortalte at alle de ti finalistene vil bli invitert på Kroa til pizza, brus og overraskelser.

I brevet skriver Storberget at de tre vinnerne vil få være med sysselmannen på helikopteroppdrag i løpet av våren.

Snøskuteren var et sentralt motiv i svært mange av tegningene til konkurransen. Sju år gamle Fredrik Lund sin tegning av skuteren begeistret departementsjuryen særlig, ikke minst på grunn av den åpenbare gleden den viser.

Siste nytt i Nyheter

Se ødeleggelsene

Svalbardposten har vært i skredområdet.

Møter boligeierne mandag

Verken Sysselmannen eller lokalstyret ønsker folk øverst i Lia, men det er fremdeles flere spørsmål knyttet til hva som skjer videre.

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

 
Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!