Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skal pryde svalbardmeldingen

Justisdepartementet har valgt tegninger av Fredrik Lund (t.v.), Alona Kulyk og Anne Ragnhild Fause. Her sammen med sysselmann Per Sefland og rektor Tove Steig. FOTO: Birger Amundsen

Skal pryde svalbardmeldingen

Justisdepartementet har valgt ut tre vinnere av tegnekonkurransen ved skolen til å pryde stortingsmeldingen om Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.04.2009 kl 09:00

Det var tre meget spente elever som troppet opp på kontoret til rektor Tove Steig tirsdag uten å vite grunnen til innkallelsen. Sysselmann Per Sefland møtte opp med tegningene i hånden og fortalte de tre elevene at avgjørelsen var falt, og at de var de heldige utvalgte i tegnekonkurransen.

Lettet og glad

– Når jeg så sysselmannen med tegningene så skjønte jeg hva det gjaldt, sier en lettet og glad Anne Ragnhild Fause. De to andre vinnerne, Fredrik Lund og Alona Kulyk, var preget av alvoret og derfor ikke spesielt snakksalige.

Samtlige elever fra første til sjuende klasse ved Longyearbyen skole har deltatt i tegnekonkurransen «Mitt Svalbard – hvorfor Svalbard er et fint sted å bo».

– Justisministeren ønsket en åpen prosess rundt meldingen, for å få inn mange ulike stemmer. Derfra kom ideen om at også barnas stemme måtte bli med. Tanken er at tegningene skal tale for seg selv, sa ekspedisjonssjef Kjerstin Askholt i polaravdelingen i Justisdepartementet til Svalbardposten i slutten av januar.

Valgte tre

Fristen for konkurransen var 1. februar. En lokal jury plukket så ut ti tegninger, som ble sendt videre til Justisdepartementet. Av de ti har departementet valgt ut tre som skal brukes som illustrasjoner i stortingsmeldingen, som kommer like etter påske.

I et brev til skolen takker justisminister Knut Storberget for engasjementet fra barna. Per Sefland fortalte at alle de ti finalistene vil bli invitert på Kroa til pizza, brus og overraskelser.

I brevet skriver Storberget at de tre vinnerne vil få være med sysselmannen på helikopteroppdrag i løpet av våren.

Snøskuteren var et sentralt motiv i svært mange av tegningene til konkurransen. Sju år gamle Fredrik Lund sin tegning av skuteren begeistret departementsjuryen særlig, ikke minst på grunn av den åpenbare gleden den viser.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!