Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skal oversette Svalbardposten

Natalia Sjmatova har hatt møter med redaktør Birger Amundsen i forbindelse med at Svalbardposten kommer på russisk. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Skal oversette Svalbardposten

I høst kommer det ut to utgaver av Svalbard­posten på russisk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.08.2011 kl 07:00

– Dette styrker forholdet mellom det norske og russiske samfunnet, sier Svalbardpostens redaktør, Birger Amundsen.

Avisa har gått inn i et samarbeid med gruveselskapet Trust Arktikugol om å gi ut Svalbardposten på russisk.

Jubileum

Prosjektet er et initiativ fra generaldirektør Aleksander P. Veselov i Trust Arktikugol. Veselov tok kontakt med Birger Amundsen for to år siden. Da spurte han om det var mulig å inngå et prøveprosjekt med å lage en russisk versjon av avisa.

– Svalbardposten på russisk er et forsøk på å fylle opp et informasjonstomrom. Den gir den russiske befolkningen mulighet til en tettere tilknytning til livet på Svalbard, skriver Veselov i en epost til Svalbardposten.

I sommer tok generaldirekt­øren opp igjen ideen med Amundsen. Nå er planen at den første russiske Svalbardposten-utgaven skal være ferdig til 21. august. Da skal 80-årsjubileet til Trust Arktikugol feires.

Interessant stoff

Senere i høst kommer det et nummer til. Opplaget blir på rundt 70 eksemplarer, som gis ut gratis til innbyggerne i Barentsburg.

Natalia Sjmatova er journalist og tolk og jobber med prosjektet. Hun er ansatt i Trust Arktikugol og holder vanligvis til i Moskva og har hatt flere planlegg­ingsmøter med Svalbardpostens redaktør.

– Jeg har plukket ut artikler fra de fire avisene i juni. Det er saker som kan være interessante for de som bor i Barentsburg, sier Sjmatova.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!