Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skal campe i Colesbukta

Kajakkpadling har stått på programmet de to siste årene. Her fra Camp Svalbard i fjor. FOTO: Torill Ustad Stav

Skal campe i Colesbukta

Camp Svalbard blir i år arrangert i den nedlagte russiske bosettingen Colesbukta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.05.2011 kl 07:00

Ungdomscampen ble gjennomført første gang i 2009 på Rudmosepynten i Billefjorden. I fjor ble suksessen gjentatt på samme sted. I år blir det forandringer.

– I evalueringen skriver flere av de som har vært med at de elsker Camp Svalbard, men at de ønsker seg et nytt sted, sier koordinator Kristine Lidin Hansen.

Derfor er campen flyttet til Colesbukta når den i år arrangeres fra 26. til 28. august.

– Der er det både natur, kultur og historie, sier Lidin Hansen.

Inviterer alle

Etter planen skal det settes opp en teltleir ved kaia, og Trust Arkti­kugol har gitt muntlig tillatelse til at et av husene kan brukes til overnatting. Nytt av året er at også ungdom i Barentsburg er invitert.

– Hvis de blir med, fører det til litt mer logistikk, blant annet at vi må ha med tolk. Men vi synes arrangementet er så bra at vi har lyst til å dele det med andre, sier Lidin Hansen.

Camp Svalbard er for ungdom mellom 13 og 18 år, og det er plass til 40 deltakere.

– Campen skal være en arena hvor ungdom får prøve seg på naturopplevelser og får oppleve mestring. Det er også en mulighet for lag og foreninger å vise fram det de driver med. Campen er også fin for ungdomsmiljøet, sier Lidin Hansen.

Ny aktivitet

Tidligere har alle som har ønsket fått være med, ifølge Lidin Hansen. I fjor var ikke campen en gang fulltallig, med 34 ungdommer.

– Det kan henge sammen med at campen ble lagt til helgen før skolestart og at ikke alle var kommet tilbake til øya. Vi er spent på om det melder seg på flere i år, nå som vi har flyttet arrengementet til helgen etter skolestart, sier koordinatoren.

Terskelen er i år også lavere, ved at egenandelen er satt ned og at det er mulig å låne utstyr som sovepose og liggeunderlag for de som ikke har det selv. At campen er flyttet til Colesbukta gjør at arrangørene må tenke nytt på flere områder.

– Tidligere har vi hatt en hel dag på bre, men det er jo ingen breer ved Colesbukta. Derfor har vi utfordret lag og foreninger til å foreslå nye aktiviteter. Colesbukta gir rom for nye ting, men om det blir toppturer, fiske, jakt, historisk vandring eller studering av blomster, vet vi ikke, sier Lidin Hansen.

Påmeldingen til Camp Svalbard åpnet i går, og det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.  

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!