Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skal bli utleieleiligheter

Det nye sentrumsbygget skal romme luksusleiligheter som Svalbard Snøscooterutleie annonserer for på sine nettsider. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Skal bli utleieleiligheter

Leilighetene i sentrumsbygget skal leies ut til turister og korttidsansatte i byen. En treroms leilighet kan man leie for snaut 4.000 kroner per dag i mars-mai.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det har tidligere vært klart at det skal bygges pub i 1. etasje i sentrumsbygget og boliger i 2. etasje. Nå har Svalbard Snøscooterutleie (SSU) lagt leilighetene ut på nettsidene sine med muligheter for booking fra 18. juni.

Utleie med minstetid
– Vi skal bare ha korttidsleie, ikke bare for turister, men også for bedrifter som trenger leiligheter til korttidsansatte. Vi ser også behovet her hos oss når det er sesong. Vi har en evinnelig kabal når det gjelder å få leiligheter til guider, sier John-Einar Lockert som er byggherre for sentrumsbygget og daglig leder i SSU.
Ifølge Lockert blir det ikke noe ordinært hotell med resepsjon og andre fasiliteter. Bookingen styres fra SSU, og det vil bli en minstetid på antall døgn man kan bo i luksusleilighetene.
– Man kan ikke bo der i bare ett døgn. Vi har ikke fastsatt noen regler for hvor lenge man må bo ennå, men det kan bli tre døgn eller en uke, sier han.
– Men på nettsidene deres står det ikke noe om at man ikke kan leie for bare ett døgn?
– Vi la ut leilighetene på nettet bare for å få dem ut. Vi har ikke avklart noe ennå. Kanskje det blir private leiligheter i en etasje og korttidsleie i den andre. Det er heller ikke fastsatt noen dato for når leilighetene skal være ferdige, sier han.

Ikke turistvirksomhet
Han avviser at leilighetene skal brukes for at SSU skal kunne selge flere egne aktiviteter.
– Vi har leiligheter vi leier ut til korttidsleie både på det frie markedet og til privat bruk.
Det er ikke avklart når puben i 1. etasje skal stå ferdig i og med at Lockert venter på en igangsettelsestillatelse. Det er heller ikke avklart hva resten av 1. etasje skal brukes til.

Konkurransen velkommen
Hotelldirektør Ronny Gjøse i Spitsbergen Travel mener det er helt naturlig at flere etablerer seg med overnattingsalternativer i byen.
– Vi må ta det til etterretning og passe på at vi er konkurransedyktige som bedrift. Det er blant annet derfor vi nå etablerer et spa. Man må være attraktive i et marked som blir stadig tøffere, sier han.
Han sier at konkurranse på like vilkår er bra.
– Konkurranse gjør at vi må skjerpe oss. Det som er viktig er at aktørene har fokus på gjesteopplevelser. Svalbard som destinasjon tjener på at aktørene har gode produkter, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Skred nederst i Longyearbreen

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Leteaksjon pågår. Ingen er meldt savnet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!