Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skaffer seg tid

Trolig mer kull i randsonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.03.2014 kl 18:31

Svea Nord er i siste fase. Det siste kullet hentes sannsynligvis ut om sju-åtte år, når Lunckefjellet er tømt. Nå ser det ut for at denne perioden i den såkalte randsonen kan bli forlenget.

Da styret møttes sent i februar, var det budsjettet og langtidsplanen for gruvene som var hovedsaker. Leteprogrammet går som planlagt, og selskapet konsentrerer seg om Ispallen og Bassen i Operafjellet. I tillegg skal det gjøres ytterligere undersøkelser i randsonen i Svea. Om seks-sju år skal det siste kullet fra panelet langs hovedstollen i Svea Nord, randsonen, hentes ut. En stund før, i 2019 skal arbeidet med infrastruktur til Ispallen starte.

Det ser imidlertid ut for at Store Norske har bedre tid på seg enn først planlagt.

– Ispallen ligger inne med utbygging av infrastrukur fra 2019 og start av produksjon i 2023-24. Men det kommer an på hvor lang tid man bruker på resterende felter i Svea Nord. Med de dataene vi har nå, kan det se ut som om det er noe mer kull i randsonen i Svea Nord enn vi opprinnelig trodde, sier administrerende direktør Per Andersson.

Det er planlagt boringer i randsonen for å få en mer presis oversikt over kullmengden her.

I løpet av de nærmeste dagene leveres også forhåndsmeldingen for Ispallen.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!