Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skadet seg i øyet

Kystvaktskipet KV Sortland befant seg øst for Hopen da de fredag måtte be om assistanse da et av mannskapet pådro seg en skade i øyet. Her er skipet fotografert under øvelse Gardex 2010. FOTO: Stian Lysberg Solum/Forsvaret

Skadet seg i øyet

Ble hentet med helikopter

Tekst:

Publisert:

Sysselmannen fikk fredag klokken 13.00 melding om at et av mannskapet på kystvaktskipet KV Sortland hadde pådratt seg en øyeskade, og trengte evakuering til sykehus.

Skipet befant seg øst for Hopen, og det ble sendt ut helikopter med lege om bord. Vedkommende ble deretter fløyet til Longyearbyen sykehus. I følge sysselmannsbetjent Leif Nilsen, skal skaden ikke skal ha vært så alvorlig som man først antok.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!