Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skadet ankelen i skiulykke

 

Skadet ankelen i skiulykke

Ei kvinne ble i helga operert for et brudd i ankelen på Longyearbyen sykehus etter en skiulykke i Ny-Ålesund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.03.2009 kl 14:16

Kvinna var ute på ski med en kollega og lånte hunder noen kilometer utenfor Ny-Ålesund da ulykka skjedde lørdag ettermiddag. Hun falt og pådro seg et brudd i ankelen, og kollegaen kontaktet vaktmannen i Ny-Ålesund på iridiumtelefon og fikk anmodet om hjelp.

Spjelket ankelen

45 minutter etter ulykken ankom snøskuterpatruljen fra Ny-Ålesund ulykkesstedet. Da det var mistanke om brudd, ble ankelen spjelket, og kvinna ble transportert tilbake til Ny-Ålesund på beredskapsslede med båre.

Vaktmann i Ny-Ålesund varslet også Sysselmannen om ulykken, og kvinna ble hentet med Sysselmannens helikopter og fløyet til Longyearbyen.

Operert

Hun ble operert ved Longyearbyen sykehus, og vil bli skrevet ut fra sykehuset i løpet av uka.

De to skiløperne befant seg mellom Tyskerhytta og Krykkjefjellet, på vei tilbake til Ny-Ålesund da ulykken skjedde. Begge to var godt utstyrt for en dagstur.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!