Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sju miljøfyrtårn på Svalbard

Svalbardposten har blitt sertifisert som Miljøfyrtårn. FOTO: Eirik Palm

Sju miljøfyrtårn på Svalbard

Et mikroskopisk skritt for miljøet – et viktig steg for verdens nordligste avis.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.12.2015 kl 11:20

Svalbardposten ble onsdag sertifisert som Miljøfyrtårn. Det skjedde under enøk-konferansen i Longyearbyen, som ble arrangert av Longyearbyen lokalstyre i samarbeid med Visit Svalbard og Svalbards miljøvernfond.

Tilsammen er det nå sju bedrifter og organisasjoner som har denne sertifiseringen. De øvrige er Imtech, Visit Svalbard, Green Dog, Sysselmannen, Svalbard Husky og Basecamp Spitsbergen. Sistnevnte var også den første bedriften som fikk sertifiseringen i Longyearbyen.

Som Miljøfyrtårn forplikter bedriftene seg til å ta hensyn til ytre og indre miljø ved en slik sertifisering. Bedriftene har gjennomgått et program med kartlegging og målsetninger som kort fortalt skal føre til større miljøvbevissthet i den daglige driften.

For Svalbardposten er det viktig å ha orden i egne rekker all den tid samfunnskritikk er et av avisens samfunnsoppdrag. I tillegg er det viktig for verdens nordligste avis å gi sitt bidrag til miljøet.

Stiftelsen Miljøfyrtårn ble etablert i 2003, og var en konkret oppfølging av Rio-konferansen i 1992 og Oslo-konferansen om bærekraftig produksjon og forbruk i 1995.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!