Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sju miljøfyrtårn på Svalbard

Svalbardposten har blitt sertifisert som Miljøfyrtårn. FOTO: Eirik Palm

Sju miljøfyrtårn på Svalbard

Et mikroskopisk skritt for miljøet – et viktig steg for verdens nordligste avis.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.12.2015 kl 11:20

Svalbardposten ble onsdag sertifisert som Miljøfyrtårn. Det skjedde under enøk-konferansen i Longyearbyen, som ble arrangert av Longyearbyen lokalstyre i samarbeid med Visit Svalbard og Svalbards miljøvernfond.

Tilsammen er det nå sju bedrifter og organisasjoner som har denne sertifiseringen. De øvrige er Imtech, Visit Svalbard, Green Dog, Sysselmannen, Svalbard Husky og Basecamp Spitsbergen. Sistnevnte var også den første bedriften som fikk sertifiseringen i Longyearbyen.

Som Miljøfyrtårn forplikter bedriftene seg til å ta hensyn til ytre og indre miljø ved en slik sertifisering. Bedriftene har gjennomgått et program med kartlegging og målsetninger som kort fortalt skal føre til større miljøvbevissthet i den daglige driften.

For Svalbardposten er det viktig å ha orden i egne rekker all den tid samfunnskritikk er et av avisens samfunnsoppdrag. I tillegg er det viktig for verdens nordligste avis å gi sitt bidrag til miljøet.

Stiftelsen Miljøfyrtårn ble etablert i 2003, og var en konkret oppfølging av Rio-konferansen i 1992 og Oslo-konferansen om bærekraftig produksjon og forbruk i 1995.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!