Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sju miljøfyrtårn på Svalbard

Svalbardposten har blitt sertifisert som Miljøfyrtårn. FOTO: Eirik Palm

Sju miljøfyrtårn på Svalbard

Et mikroskopisk skritt for miljøet – et viktig steg for verdens nordligste avis.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.12.2015 kl 11:20

Svalbardposten ble onsdag sertifisert som Miljøfyrtårn. Det skjedde under enøk-konferansen i Longyearbyen, som ble arrangert av Longyearbyen lokalstyre i samarbeid med Visit Svalbard og Svalbards miljøvernfond.

Tilsammen er det nå sju bedrifter og organisasjoner som har denne sertifiseringen. De øvrige er Imtech, Visit Svalbard, Green Dog, Sysselmannen, Svalbard Husky og Basecamp Spitsbergen. Sistnevnte var også den første bedriften som fikk sertifiseringen i Longyearbyen.

Som Miljøfyrtårn forplikter bedriftene seg til å ta hensyn til ytre og indre miljø ved en slik sertifisering. Bedriftene har gjennomgått et program med kartlegging og målsetninger som kort fortalt skal føre til større miljøvbevissthet i den daglige driften.

For Svalbardposten er det viktig å ha orden i egne rekker all den tid samfunnskritikk er et av avisens samfunnsoppdrag. I tillegg er det viktig for verdens nordligste avis å gi sitt bidrag til miljøet.

Stiftelsen Miljøfyrtårn ble etablert i 2003, og var en konkret oppfølging av Rio-konferansen i 1992 og Oslo-konferansen om bærekraftig produksjon og forbruk i 1995.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!