Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sju miljøfyrtårn på Svalbard

Svalbardposten har blitt sertifisert som Miljøfyrtårn. FOTO: Eirik Palm

Sju miljøfyrtårn på Svalbard

Et mikroskopisk skritt for miljøet – et viktig steg for verdens nordligste avis.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.12.2015 kl 11:20

Svalbardposten ble onsdag sertifisert som Miljøfyrtårn. Det skjedde under enøk-konferansen i Longyearbyen, som ble arrangert av Longyearbyen lokalstyre i samarbeid med Visit Svalbard og Svalbards miljøvernfond.

Tilsammen er det nå sju bedrifter og organisasjoner som har denne sertifiseringen. De øvrige er Imtech, Visit Svalbard, Green Dog, Sysselmannen, Svalbard Husky og Basecamp Spitsbergen. Sistnevnte var også den første bedriften som fikk sertifiseringen i Longyearbyen.

Som Miljøfyrtårn forplikter bedriftene seg til å ta hensyn til ytre og indre miljø ved en slik sertifisering. Bedriftene har gjennomgått et program med kartlegging og målsetninger som kort fortalt skal føre til større miljøvbevissthet i den daglige driften.

For Svalbardposten er det viktig å ha orden i egne rekker all den tid samfunnskritikk er et av avisens samfunnsoppdrag. I tillegg er det viktig for verdens nordligste avis å gi sitt bidrag til miljøet.

Stiftelsen Miljøfyrtårn ble etablert i 2003, og var en konkret oppfølging av Rio-konferansen i 1992 og Oslo-konferansen om bærekraftig produksjon og forbruk i 1995.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!