Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sjøsikkerheten styrkes på Svalbard

Regjeringen ønsker å styrke sjøsikkerheten i farvannene rundt Svalbard. Det kommer fram i regjeringens nordområdestrategi som legges fram i Tromsø i dag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Les hele strategi-dokumentet her!

Skipstrafikken rundt Svalbard byr på spesielle utfordringer både i forhold til miljø, sikkerhet og økende cruisetrafikk. Regjeringen ønsker derfor å etablere et godt juridisk rammeverk og ordninger som bidrar til økt sjøsikkerhet i farvannene rundt Svalbard, skriver de i en pressemelding.

Kjentmannstjeneste
I tråd med nordområdestrategien har regjeringen besluttet å etablere en pliktig kjentmannstjeneste på Svalbard. I dag benyttes kjentmenn på frivillig basis uten at det er stilt formelle krav til slike personer. Ordningen skal nå gjøres pliktig slik at en sikrer nødvendig kompetanse i navigasjonsmessig vanskelige farvann, står det i pressemeldingen.

Vil innføre lov
Regjeringen vil også innføre havne- og farvannsloven på Svalbard. På fastlandet er det Fiskeri- og kystdepartementet, med Kystverket som utøvende etat, som har ansvaret for maritim infrastruktur og tjenester. Regjeringen mener det er viktig at det kan tas et helhetlig grep om blant annet farvannsreguleringer, fyr og merker i farvannene rundt Svalbard. Havne- og farvannsloven vil kunne gi seiligsforbud eller restriksjoner i områder som er så vanskelig tilgjengelig at seiling frarådes.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!