Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sjøsikkerheten styrkes på Svalbard

Regjeringen ønsker å styrke sjøsikkerheten i farvannene rundt Svalbard. Det kommer fram i regjeringens nordområdestrategi som legges fram i Tromsø i dag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Les hele strategi-dokumentet her!

Skipstrafikken rundt Svalbard byr på spesielle utfordringer både i forhold til miljø, sikkerhet og økende cruisetrafikk. Regjeringen ønsker derfor å etablere et godt juridisk rammeverk og ordninger som bidrar til økt sjøsikkerhet i farvannene rundt Svalbard, skriver de i en pressemelding.

Kjentmannstjeneste
I tråd med nordområdestrategien har regjeringen besluttet å etablere en pliktig kjentmannstjeneste på Svalbard. I dag benyttes kjentmenn på frivillig basis uten at det er stilt formelle krav til slike personer. Ordningen skal nå gjøres pliktig slik at en sikrer nødvendig kompetanse i navigasjonsmessig vanskelige farvann, står det i pressemeldingen.

Vil innføre lov
Regjeringen vil også innføre havne- og farvannsloven på Svalbard. På fastlandet er det Fiskeri- og kystdepartementet, med Kystverket som utøvende etat, som har ansvaret for maritim infrastruktur og tjenester. Regjeringen mener det er viktig at det kan tas et helhetlig grep om blant annet farvannsreguleringer, fyr og merker i farvannene rundt Svalbard. Havne- og farvannsloven vil kunne gi seiligsforbud eller restriksjoner i områder som er så vanskelig tilgjengelig at seiling frarådes.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!