Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sjøsikkerheten styrkes på Svalbard

Regjeringen ønsker å styrke sjøsikkerheten i farvannene rundt Svalbard. Det kommer fram i regjeringens nordområdestrategi som legges fram i Tromsø i dag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Les hele strategi-dokumentet her!

Skipstrafikken rundt Svalbard byr på spesielle utfordringer både i forhold til miljø, sikkerhet og økende cruisetrafikk. Regjeringen ønsker derfor å etablere et godt juridisk rammeverk og ordninger som bidrar til økt sjøsikkerhet i farvannene rundt Svalbard, skriver de i en pressemelding.

Kjentmannstjeneste
I tråd med nordområdestrategien har regjeringen besluttet å etablere en pliktig kjentmannstjeneste på Svalbard. I dag benyttes kjentmenn på frivillig basis uten at det er stilt formelle krav til slike personer. Ordningen skal nå gjøres pliktig slik at en sikrer nødvendig kompetanse i navigasjonsmessig vanskelige farvann, står det i pressemeldingen.

Vil innføre lov
Regjeringen vil også innføre havne- og farvannsloven på Svalbard. På fastlandet er det Fiskeri- og kystdepartementet, med Kystverket som utøvende etat, som har ansvaret for maritim infrastruktur og tjenester. Regjeringen mener det er viktig at det kan tas et helhetlig grep om blant annet farvannsreguleringer, fyr og merker i farvannene rundt Svalbard. Havne- og farvannsloven vil kunne gi seiligsforbud eller restriksjoner i områder som er så vanskelig tilgjengelig at seiling frarådes.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!